DOBRE VIJESTI ZA PODGORIČANE: Povećava se broj polazaka, a smanjuju cijene autobuske karte - Volim Podgoricu

DOBRE VIJESTI ZA PODGORIČANE: Povećava se broj polazaka, a smanjuju cijene autobuske karte

Povećanjem broja polazaka autobusa i smanjenjem cijena autobuske karte poboljšao bi se gradski prevoz u glavnom gradu, predlog je koji je sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić iznijela juče autobuskim prevoznicima, vlasniku Gradskog saobraćaja PG Harisu Alivodiću, vlasniku BLT-a Božu Bulatoviću i vlasniku Montenegroprevoza Pejović Danilu Pejoviću. Ovaj predlog, kako je saopštio Haris Alivodić, za sva tri prevoznika je prihvatljiv, a kada će on biti sproveden u djelo još nije precizirano, jer Glavni grad nije utvrdio rokove, piše Dan.

“Prije desetak dana razgovarali smo sa Ivanom Vukovićem, gradonačelnikom Podgorice, kojem smo iznijeli situaciju u gradskom prevozu. Sastanak sa Lazarelom Kalezić, sekretarom za saobraćaj, je nastavak toga sastanka, a sve u cilju poboljšanja prevoza u Podgorici”, navodi Alivodić.

On je dodao da im je Kalezić saopštila da Glavni grad radi na poboljšanju kvaliteta prevoza, ali i da u tom procesu doprinos moraju dati i prevoznici.

“Predočeno nam je da bi se situacija u prevozu poboljšala kada bi se povećao broj polazaka i po mogućnosti smanjila cjena autobuske karte. To je za nas prevoznike prihvatljivo. Mi smo i tražili da se poveća broj polazaka jer je bespredmetno pričati o tome da putnik no 20 minuta ili pola sata čeka autobus. Broj polazaka je smanjen usled enormnog povećanja legalnih i nelegalnih taksista, koji 99 odsto obavljaju linijski prevoz, što im je zakonom zabranjeno. Oni nam nijesu davali rokove što mene raduje i mislim da je Glavni grad sada na dobrom putu da se poboljša sveukupno stanje u ovoj oblasti”, naglasio je Alivodić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com