PODGORICA: Kiša nije mogla pokvariti divno veče na Trgu nezavisnosti (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kiša nije mogla pokvariti divno veče na Trgu nezavisnosti (FOTO)

 

Ni jaka kiša nije spriječila KIC POP HOR i nekoliko desetina građana da sinoć na Trgu nezavisnosti uživaju zajedno pjevajući repertoar iz serijala „Bez dileme – antifašizam“, na prvom Podgoričkom proljećnom pazaru.

Naprotiv, ritam kiše bio je „6.igrač'“ koji je pojačavao i onako jake emocije koje izazivaju partizanske i antifašističke pjesme koje je podgorički KIC POP hor sinoć pjevao 14. put, a povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Smjenjivale su se dobro poznate: „Druže Tito mi ti se kunemo”, “Crveni makovi”, “Po šumama i gorama” , “Kaćuša”, “Mlada partizanka”, “Hej vojnici, vazduhoplovci”, a publika je čak i zaigrala.

Menadžerica hora Snežana Burzan izjavila je da su svi članovi hora bili veoma nadahnuti, jer nastupaju u ovakvom ambijentu, pod kišom, i upravo su željeli odlučnim pjevanjem da joj, poput nekadašnjih boraca i partizanki, prkose!

Dirigent hora Saša Barjaktarović izjavio je da ga raduje podrška i Glavnog grada i organizatora Proljećnog pazara, a jos više brojnih građana koji su sa djecom bili na Trgu nezavisnosti da podrže KIC POP hor i da zajedno slavimo ovaj slavni datum.

Hor je nastupio uz nezaobilazne goste: članove orkestra Počasne garde Vojske Crne Gore sa dirigentom Milom Belevićem, solistkinje Renatu Perazić i Andrijanu Božović, članove dječjeg hora Umjetničke škole za muziku i balet ”Vasa Pavić”, balerina iz te srednje baletske škole, kao i iz trupe Allegro, ali i folkloraša ansambla KIC-a “Budo Tomović”.

Od 29. novembra 2017. kada je organizovan prvi koncert „Bez dileme – antifašizam“ do sada je održano 14 koncerata, i za svaki je vladalo nezapamćeno interesovanje, a osim nekoliko veličanstvenih koncerata u Podgorici, koncerti su održani i u  Kotoru, Nikšiću, Danilovgradu, Tivtu, Herceg Novom. Zaista nezaboravnim se smatra antifašistički koncert koji je održan prošle godine, 8.maja, pred više hiljada građana ispred Skupštine Crne Gore.

Njegujući antifašistički duh, hor je snimio i prvi spot za pjesmu ”BILEĆANKA” koji je promovisan prošlog 29. novembra i izazvao sjajne komentare i pohvale širom regiona, a ne zaboravimo da je Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore nagradio prošle godine KIC pop hor visokom Poveljom za zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma.

  

1 komentar

  1. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my option to read, however I really thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you might fix in case you werent too busy in search of attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com