Podgorički taksisti pisali Ivanu Vukoviću: Evo šta su poručili gradonačelniku - Volim Podgoricu

Podgorički taksisti pisali Ivanu Vukoviću: Evo šta su poručili gradonačelniku

Strukovni sindikat taksista Crne Gore, u ime taksi preduzetnika Podgorice, predao je juče dopis gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću, u kojem izražava nezadovoljstvo aktuelnom situacijom u auto-taksi prevozu u glavnom gradu.

Taksi preduzetnici nezadovoljni su odlukama Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada, kao i radom nadležnih organa, koji vrše, kako tvrde, konstantnu diskriminaciju preduzetnika, favorizujući privredna društva registrovana za taksi djelatnost, a samim tim i taksiste koji tu djelatnost obavljaju u sivoj zoni. Oni smatraju da su sve donesene odluke na štetu auto-taksi preduzetnika, koji će primjenom istih nestati sa tržišta u glavnom gradu.

“Poslije više desetina sastanaka naših predstavnika sa nadležnima u glavnom gradu i ukazivanja na probleme u ovoj djelatnosti, koji su i izazvani njihovim neradom i pogrešnim radom, kao i donešenih preporuka Vlade na sjednici, koja je održana 27. decembra prošle godine, pomenuti organi umjesto da postupe po njima, oni i dalje nastavljaju sa istom praksom. Takođe, sada to rade sa većim intenzitetom diskriminacije prema nama, legalno registrovanim auto-taksi preduzetnicima, koji od svog rada izdržavaju svoje porodice, jer smo na na njihov višegodišnji neodgovoran i neprofesionalan rad ukazali i ukazujemo godinama”, navodi se u dopisu SST Crne Gore, koji je potpisao potpredsjednik Vesko Bjelić.

On tvrdi da su juče i zvanično zatražili sastanak sa gradonačelnikom, jer je ova tema izuzetno kompleksna i da jednim dopisom ne mogu reprezentovati sve što imaju, a i vođeni dosadašnjim iskustvom, jer prepiskama nijedan problem nisu riješili.

Taksi preduzetnici su tražili da se što hitnije sastanu sa gradonačelnikom, kako bi uz njegovu pomoć pokušali konačno da počnu rješavati probleme u ovoj djelatnosti.

Oni su se u srijedu dopisom obratili i Sekretarijatu za saobraćaj, kao obrađivaču Nacrta odluke o auto-taksi prevozu, nezadovoljni nizom izmjena u odnosu na dosadašnje odluke, a koje, kako tvrde, direktno ugrožavaju poslovanje taksi preduzetnika.

Podsjećaju da u glavnom gradu trenutno ima 967 taksi vozila, od čega 320 u vlasništvu auto-taksi preduzetnika po principu jedan preduzetnik jedno vozilo, nekoliko preduzetnika sa više od jednog vozila, koji posjeduju ukupno 30 vozila, kao i 617 u vlasništvu 23 privredna društva, a da ocrtanih taksi mjesta ima svega oko 300. Bjelić ističe da, ako se ima u vidu da je trećina vozila u svakom trenutku zauzeta, odnosno obavlja djelatnost, onda proizilazi da nedostaje još oko 300 taksi mjesta.

Taksi preduzetnici poručuju, što su i isticali na nedavno održanoj javnoj raspravi, da neće dozvoliti da privredna društva zauzmu njihova stajališta, koja su većinom sami ucrtavali i plaćali, a što je predviđeno Nacrtom nove odluke o auto-taksi prevozu.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Good blog! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com