SKANDAL U AMERICI: Nacionalistički ispad Nurkića i gospodski odgovor Nikole Jokića - Volim Podgoricu

SKANDAL U AMERICI: Nacionalistički ispad Nurkića i gospodski odgovor Nikole Jokića

Centar Nikola Jokić posle meča je bio glavna meta medija, a on sam se osvrnuo na Jusufa  Košarkaši Denvera poraženi su u šestoj utakmici polufinala plej-ofa u Portlandu 119:108 čime je tim iz Oregona izjednačio na 3:3, pa će majstorica odlučivati o plasmanu finale Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsi su predvođeni sjajnim Nikolom Jokićem sada imaju priliku da u sedmom meču, posle 10 godina obezbijede mjesto u finalu konferencije (2009. su poraženi od LA Lejkersa 4-2). Sedmi meč je na programu u nedjelju uveče.

Jokić je ovoga puta bio blizu tripl dabla sa 29 poena 12 skokova i 8 asistencija, šut iz igre 10-15, ali nije mogao sam da vuče ekipu.

Zanimljvo je da je tokom meča reprezentativac Bosne i član Portlanda, Jusuf Nurkić (koji ne igra zbog teške povrede), obukao majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja, a koji su ratovali protiv Srba.

Zanimljivo je da na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo.

Jusuf Nurkić

Jusuf Nurkić; Foto: Twitter.com

Posle meča Jokić je odgovarao na pitanja medija, a na kraju se on sam osvrnuo na Jusufa Nurkića (sa kojim se družio dok su igrali zajedno za Denver) ali  je pokazao koliko je iznad provokacija i svojom izjavom je samo pokazao koliki je čovek i gospodin, jer nije ni spomenuo slučaj.

– Drago mi je zbog Nurke da se vratio i da je zdrav. Znam da je imao tešku povredu, mi smo sada rivali, a bili smo saigrači. Ali za mene je divno da vidim da može da hoda za tako kratko vrijeme – rekao je Jokić.

Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com