I KOSOVO HOĆE U ABA LIGU: Da li će Priština igrati mečeve sa Zvezdom i Partizanom? - Volim Podgoricu

I KOSOVO HOĆE U ABA LIGU: Da li će Priština igrati mečeve sa Zvezdom i Partizanom?

Poslije grčkog Olimpijakosa još jedan tim izrazio je želju da učestvuje u ABA ligi – riječ je o Prištini, čiji je predsjednik, Blerand Stavileci danas kazao da će ovaj klub podnijeti zahtjev za uključenje u Jadransku ligu.

“Prije dvije godine smo obavili razgovor s direktorom ABA lige Krešimirom Novoselom. Bio je to otvoren razgovor i sve države koje su stvorile ABA ligu, izuzev Srbije i BiH, bile su pozitivne oko ideje da se priključimo ABA ligi. Problem je politički, jer Zvezda i Partizan, sve to gledaju na političkoj osnovi. A naš je stav da to nije ideja”, rekao je Stavileci za Sportske novosti.

Prvi čovjek kluba rekao je da je budžet Prištine 500.000 eura.

“U slučaju da zaigramo ABA ligu, ili Ligu šampiona, mislim da bismo bez problema naš proračun udvostručili. Iza nas stoji grad Priština, publika nam je vatrena, imamo dvoranu u koju stane 3000 navijača”.

Odluku o prijemu Prištine može da donese samo Skupština ABA lige. Ona će 24. maja glasati o prijemu grčkog Olimpijakosa.

“Osim tog pisma namjere, mi ćemo dostaviti sve potrebne materijale, dokumente. I naši su pogledi isključivo sportski, mi na to ne gledamo iz prizme politike. Tako da što se nas tiče, mi smo spremni, u sljedećim danima ćemo povući neke poteze, a voljeli bismo da se na nas gleda isključivo kroz sport, ne kroz politiku”, rekao je Stavilci za Sportske novosti, a onda se dotakao i ABA2 lige.

“Pratili smo i ABA2 ligu unazad dvije sezone i mi nećemo biti ti koji će kršiti pravila. Ako ne postoji druga opcija, spremni smo krenuti i kroz ABA2 ligu. Iako, jasno je da je to takmičenje nešto slabije, jer ako je nekada bilo upitnika oko toga kakvog je kvaliteta Priština, mi smo ove sezone pokazali da možemo igrati s jakim ekipama evropske utakmice, pa mislim da bi samo jedna ili dvije ekipe iz ABA2 lige pružili jednaki kvalitet nama. Ali, ako su to pravila, mi ćemo ih poštovati, samo želimo ravnopravan odnos”, rekao je Stavileci.

Prvi čovjek Prištine uporedio je Kosovo sa Litvanijom.

“Kod nas postoji jedna stvar, što nije slučaj ni u jednoj državi nastaloj na ovim prostorima. Naime, Kosovo je poput Litvanije, košarka je ovdje po svojim uspjesima, kvalitetu, zanimanjem navijača, rasprodatim dvoranama, sport broj 1 na Kosovu. Međutim, mi smo izolovani, a bili smo u takvoj situaciji i kad smo prije nekoliko sezona počeli igrati Balkansku ligu, u kojoj smo igrali s ekipama poput izraelskog Hapoel Bilboa ili bugarskog Levskog”, priča Stavileci.

Priština je ove sezone osvojila Kup Kosova, a u finalnoj seriji prvenstva vodi sa 2:1 protiv Rahovecija i još jedna pobjeda im je neophodna za novu titulu.

Ekipu ove sezone vodi Damir Mulaomerović. Klub je igrao osminu finala Fibinog Evrokupa, gdje je eliminisan od italijanskog Varezea u osmini finala.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com