NOVAK SUPERMEN: Moćni Đoković razbio Cicipasa i treći put pokorio Madrid! (VIDEO) - Volim Podgoricu

NOVAK SUPERMEN: Moćni Đoković razbio Cicipasa i treći put pokorio Madrid! (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Madridu pošto je u finalu bio bolji od Grka Cicipasa u dva seta rezultatom 6:3, 6:4.

Bio je ovo drugi duel Djokovića i Cicipasa, a prvi teniser svijeta je do svoje prve pobjede stigao posle sat i 32 minuta igre.

Уграђени видеоDjoković je već u drugom gemu današnjeg finala napravio brejk i taj brejk mu je na kraju bio i dovoljan za vodjstvo od 1:0 u setovima. On je do kraja prvog seta kontrolisao dešavanja na terenu i ni u jednom momentu nije dozvolio Grku da mu zaprijeti.

U trećem gemu drugog seta Djoković nije iskoristio dvije brejk prilike, ali jeste prvu u devetom gemu. Naredni, deseti gem, u kojem je servirao za pobedu bio je ujedno i najteži gem koji je Djoković osvojio na svoj servis pošto je iskoristio tek četvrtu meč loptu.

Zahvaljujući trijumfu u Madridu, Djoković će na novoj ATP listi imati 12.115 bodova, što je 4.170 više od drugoplasiranog Nadala.

Novak je osvojio poslednji trofej na šljaci davne 2016. godine, kada je pokorio Roland Garos.

Đokoviću je ovo druga titula ove godine, pošto je već početkom 2019. osvojio Autralijan open. Osvajanjem ovog trofeja Novak se po broju ATP titula izjednačio sa Nadalom, sada obojica imaju po 33.

Što se samog turnira u Madridu tiče, Novaku je ovo bilo treće finale i u sva tri je uspio da slavi, dakle stoprocentan učinak ima Nole u prestonici Španije.

Grk Cicipas nije pružio najbolji tenis, što je bilo i očigledno. Razlog za to se može pronaći u činjenici što je Cicipas posle nešto više od 18 sati od meča sa Nadalom morao da igra ovo finale sa Novakom. Ipak, ne može se u tome naći uzrok za ovu ubjedljivu pobjedu Novaka, jer je prije svega Đoković odigrao jedan savršen meč.

Poslije meča Novak je izjavio:

– Veoma sam zadovoljan. Nisam igrao najbolje posle Australije, pa sam pokuašvao da se vratim tokom ove nedjelje. Nisam izgubio set na turniru, igrao sam dobro. Znao sam da je u naletu nakon što je dobio Nadalu. Znao sam da je kasno legao i mogao sam da vidim da nema tu dinamiku u pokretu. Za mene je ovo važna pobjeda i jedva čekam da nastavim u Rimu. Ovo su najveći turniri uz grend slemove, jako je važno dobiti na ovakvom turniru. Srećan sam , osjećam se komforno ovdje, imam fanove u Španiji i baš sam uživao.”

kurir.sport

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com