MIŠA JANKETIĆ BIO U OTETOM AVIONU SA FUDBALERIMA BUDUĆNOSTI: Tokom višečasovne drame mislio je samo o jednom - Volim Podgoricu

MIŠA JANKETIĆ BIO U OTETOM AVIONU SA FUDBALERIMA BUDUĆNOSTI: Tokom višečasovne drame mislio je samo o jednom

Glumačka legenda Mihajlo Miša Janketić preminuo je u Beogradu u 81. godini, a pored maestralnih uloga i kultnih citata, ostaće upamćeno i da je bio u avionu koji je otet zajedno sa sa fudbalerima Budućnosti i kolegama Markom Nikolićem i Žarkom Lauševićem.

Avion kojim je putovao Miša otet je 26. septembra 1981. godine, a JAT-ov “boing 727-200” trebalo je iz Titograda da poleti za Beograd. Naime, tog dana dvadesetočlana ekspedicija podgoričkog kluba krenula je na prvenstveni meč sa Vojvodinom u Novi Sad.

Sasvim slučajno sa fudbalerima našli su se i glumci. Tako je Miša iz svog ugla objasnio ovaj događaj.

 

– Trudim se da stvari koje nisu lijepe ostavim iza sebe. Ali ja to tada nisam doživio kao neku opasnost, već kao neku avanturu, nešto nesvakidašnje… Mi smo glumci malo deformisani što se toga tiče.

Otmica je okončana najviše zahvaljujući diverziji i požaru koji su putnici iscenirali.

– Niko nas nije oslobodio. Sami smo se oslobodili. Čak su i strane novine pisale danima “Ne otimajte Jugoslovenima avione”, “Putnici kidnapovali kidnapere” – pričao Janketić o diverziji koju su sproveli putnici.

Zanimljivo je i to da je tokom čitave otmice Miša Janketić razmišljao samo kako da stigne na vrijeme u Beograd, na predstavu “Tramvaj zvani želja” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

– I stigao sam. A kada se zavjesa podigla, publika me je dočekala velikim aplauzom. Bio je to najčudniji aplauz koji sam dobio u životu. Njima je bilo drago da sam živ, a ja to uopšte nisam tako doživljavao – govorio je Miša Janketić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com