Peco na klupi bez dozvole ljekara: To je jače od mene… - Volim Podgoricu

Peco na klupi bez dozvole ljekara: To je jače od mene…

Trener Sutjeske Nikola Rakojević vraća se danas na klupu u najvažnijem meču sezone, iako nije dobio dozvolu ljekara da vodi tim deset dana nakon hirurškog zahvata, a samo dva pošto je napustio bolnicu.

Nikšićani protiv Zete na Trešnjici igraju ključni meč u borbi za titulu (17 sati).

– To je jače od mene – objašnjava Rakojević svoj (prijevremeni) povratak na klupu.

Bez njega, Sutjeska je osvojila samo bod na dva posljednja meča, a u subotu je protiv OFK Titograda kraj Bistrice doživjela prvi poraz od oktobra prošle godine, nakon čak 25 utakmica.

Nikšićani protiv Zete ne smiju da izgube, ukoliko žele da riješe pitanje prvaka prije posljednjeg kola i gostovanja ekipi Budućnosti pod Goricom.

Četiri boda u dva predstojeća meča – protiv Zete i Grblja kod kuće – matematički će Rakojevićevoj ekipi donijeti titulu i prije derbija u Podgorici 26. maja.

Teoretski, Sutjeska i danas može da slavi, ukoliko na Trešnjici ostvari bolji rezultat od Budućnosti, koja dočekuje Grbalj. Nikšićane, međutim, ne zanimaju kalkulacije.

– Mnogo zahtjevna utakmica protiv odlične ekipe Zete, dobro vođene sa klupe. U pitanju je vrlo mlad tim, sa nekoliko ekstra kvalitetnih pojedinaca, a istovremeno dovoljno iskusan kada je u pitanju naša liga. Znamo protiv koga igramo i moramo da budemo na maksimalnom nivou, koncentracije, borbenosti, taktike i svega drugog – dodaje Rakojević.

Sva tri ishoda viđena su u tri dosadašnja duela dva tima ove sezone, a svaki meč je bio neizvjestan, svaki “od nula do jedan” – Zeta je u septembru prošle godine slavila u Nikšiću sa 1:0, u novembru je na Trešnjici bilo 0:0, da bi Sutjeska 17. marta prvi put slomila otpor Golubovčana (1:0 kraj Bistrice).

Rakojević tvrdi da njegova ekipa neće taktizirati, iako bi joj u nekoj varijantni odgovarao i remi. –

Znamo šta nam je činiti – poručuje trener Sutjeske.

Zeta se bori za treće mjesto, koje donosi kvalifikacije za Ligu Evrope, a tri kola prije kraja ima četiri boda više od OFK Titograda.

Golubovčani bi danas i bodom napravili veliki korak, jer u dvije posljednje runde igraju sa dva posljednjeplasirana tima, Lovćenom i Mornarom.

– Sigurno nas očekuje tezak meč, Sutjeska stiže da bukvalno riješi pitanje šampiona, ali se nećemo puno baviti njima. Oni dolaze kod nas, a mi smo u svakom duelu protiv njih ove sezone pokazali da možemo da igramo, tako da se nadam da ćemo uz dosta borbe osvojiti bodove koji nam garantuju to treće mjesto i plasman u Evropu – kaže kapiten Zete Igor Vujačić.

Domaćin je oslabljen – zbog povreda nema Jovana Baošića, Danila Pešukića i Stefana Vukčevića.

Za opstanak u Pljevljima

Osim duela Budućnosti i Grblja pod Goricom, i tri preostala meča imaju značaja, barem za pojedine ekipe.

OFK Titograd je veliki favorit protiv novog drugoligaša Mornara – pobjedom bi potvrdio četvrto mjesto, ali i napravio pritisak na trećeplasiranu Zetu.

– Ne smijemo da dozvolimo da nas zavara pozicija Mornara, kao i to što su već u drugoj ligi – poziva saigrače na oprez bek Titograda Ivan Novović.

Krucijalan meč u Pljevljima, Rudar se bori za izbjegavanje baraža, a ima šansu da se pobjedom bodovno izjednači sa Petrovcem i “uvuče” ga u borbu za opstanak

Međusobni okršaj dva direktna konkurenta mogla bi da iskoristi Iskra, koja je domaćin Lovćenu – ekipi koja je od prošlog kola i matematički u baražu za opstanak.

Parovi

17 sati

Zeta – Sutjeska

Budućnost – Grbalj

OFK Titograd – Mornar

Iskra – Lovćen

Rudar – Petrovac

Vijesti

1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and today if a comment is added I am four emails with the exact same comment. Is there any way you can eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com