PRETRESI POLICIJE: Pronađeno oružje, municija, dinamit… - Volim Podgoricu

PRETRESI POLICIJE: Pronađeno oružje, municija, dinamit…

 

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Berane su pretresom kuće pronašli i oduzeli pištolj i tri štapina eksploziva.

Naime, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su postupajući na osnovu operativnih informacija kod N.K. (51) iz Herceg Novog pronašli i oduzeli pištolj marke „VZOR“ cal. 7,65 mm sa 44 metka istog kalibra i 23 komada puščane municije oznake 7×64 mm. Pronađeni pištolj i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Protiv N.K. je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući pojačane aktivnosti, a postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi L.O. (20) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Blow“ cal. 9mm i tri štapina eksploziva. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da eksploziv pripada R.O. (67) iz Berana. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama. Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com