Investicioni potencijali Cetinja predstavljeni u Beču - Volim Podgoricu

Investicioni potencijali Cetinja predstavljeni u Beču

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan predstavio je danas poslovne i investicione potencijale Cetinja na događaju „Destinacije u usponu 2019 – Crna Gora“, koji su u Beču organizovali Mreža za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN) i austrijska kompanija Grimex Consult, u saradnji sa austrijskim dnevnikom Die Presse.

Gradonačelnik Kašćelan je govorio pred austrijskim privrednicima, predstavnicima poslovnih asocijacija, pokrajinskih i federalne vlade Austrije. Događaj je bio prilika da se kroz video prezentaciju i izlaganje gradonačelnika Kašćelana učesnicima predstave poslovne mogućnosti, ali i bogata istorija Cetinja i umjetničko, kulturno i društveno-političko nasljeđe i tradicija Crne Gore.

Kašćelan je kazao da je Cetinje grad koji se ponosi svojom čuvenom suvo-mesnom industrijom, rastućim prihodima od turizma, ali i izdašnim potencijalima za razvoj malog i srednjeg biznisa – zbog nacionalnih i lokalnih podsticajnih mjera za investitore, povoljnog poslovnog okruženja i odličnih saobraćanih veza sa južnim, centralnim i sjevernim dijelom zemlje.

On je rekao da je Prijestonica Cetinje ima paket stimulativnih mjera podrške investitorima koji u Cetinju vide potencijal za razvoj preduzetništva, turizma, poljoprivrede, industrije i drugih privrednih grana

„Odličnu priliku za razvoj grada, ali i za potencijalna ulaganja vidimo u Biznis zoni Obod, koja obuhvata prostor od 133.000 kvadratnih metara. Biznis zona raspolaže sa odličnom komunalnom infrastrukturom i preko 50.000 kvadratnih metara hala dostupnih investitorima. Osim što predstavlja prvu i najveću biznis zonu, ovaj prostor biće transformisan i u slobodnu zonu“, naveo je Kašćelan.

Događaj u Beču okupio je predstavnike brojnih crnogorskih kompanija, dok se učesnicima na otvaranju obratio potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović. Uvodno izlaganje imao je i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Dnevnik Die Presse objavio je poseban dodatak o Crnoj Gori, u kojem su predstavljeni ekonomski parametri Crne Gore, investicioni ambijent i mogućnosti, kao i poslovne prezentacije Prijestonice Cetinje i crnogorskih kompanija. Objavljen je i intervju sa potpredsjednikom Vlade Milutinom Simovićem.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com