IVANKA JE U NJEMAČKU OTIŠLA 1972, A DANAS JE MILIONERKA: Bogate komšije Njemci sve ostavili njoj! Nasledila silne pare ali ih nije zadržala za sebe, evo šta je učinila s njima (VIDEO) - Volim Podgoricu

IVANKA JE U NJEMAČKU OTIŠLA 1972, A DANAS JE MILIONERKA: Bogate komšije Njemci sve ostavili njoj! Nasledila silne pare ali ih nije zadržala za sebe, evo šta je učinila s njima (VIDEO)

ŠTUTGART – Ivanka Čugura iz Štutgarta je 2006. godine iznenada naslijedila milionsko nasledstvo. Ali, umjesto da zadrži novac za sebe, odlučila je da osnuje Fond iz kojeg će se novac trošiti u humanitarne svrhe.

 

Ivanka je iz Hrvatske u Njemačku otišla 1972. godine. Cio život radila je u raznim ustanovama socijalne zaštite. Bila je vrijedna i živjela skromnim životom, u kojem joj se prekretnica dogodila 2006. godine.

 

FOTO: PRINTSCREEN YT

Naime, njeni bogati susjedi pored kojih je živjela više od 20 godina, sasvim neočekivano u nasledstvo su joj ostavili milionski iznos novca.

 

Za njemački televizijski kanal SWR Ivanka je otkrila šta se desilo:

– Naše prijateljstvo počelo je 1979. godine, kad smo se ja i muž doselili u zgradu. Bili smo jedini stranci u zgradi. Nisam znala kako da se ponašam. Komšije su nas pozvale na kafu jer su htjeli bolje da nas upoznaju. Našli smo zajednički jezik i postali dobri prijatelji. On je bio advokat, a ona je rođena u Hamburgu i dolazi iz porodice ljekara.

FOTO: PRINTSCREEN YT

Kada je komšija 1999. godine preminuo, njegova supruga je rekla da će nam ostaviti u nasledstvo novac jer im puno značimo. Bila sam šokirana, a ona me je molila da pristanem da uzmem njen novac. Otišli smo kod advokata i napravili testament prema kome ostavlja sve meni – rekla je Ivanka.

 

FOTO: PRINTSCREEN YT

Kaže kako joj je komšinica rekla da sa novcem radi šta hoće, ali ona nikad nije ni pomislila da novac potroši samo na sebe. Tri mjeseca nakon što je 2006. godine umrla njena komšinica dobrotvorka, Ivanka je prema dogovoru i dobila nasleđe, a potom osnovala Fond za pomoć djeci i djevojkama u Africi i Latinskoj Americi.

Rekla je kako joj je uvijek bio san da ode u Afriku, a kad je otišla i stala na afričko tlo, nije mogla vjerovati da je doista u Africi. Kasnije se nekoliko puta vraćala u Afriku, a planira da ode i iduće godine.

– Raduje me što ću opet vidjeti djecu kojoj pomažemo – rekla je i dodala – kroz Fond želim ispuniti svoju želju. Iznosom od 1,5 miliona evra želim život i zdravlje djece iz Afrike i Latinske Amerike učiniti boljim.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com