Marković: Smrt Janketića nenadoknadiv gubitak za kulturu - Volim Podgoricu

Marković: Smrt Janketića nenadoknadiv gubitak za kulturu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je, u ime Vlade i u svoje ime, telegram saučešća porodici glumca Miša Janketića koji je preminuo juče.

“Janketić je bio uzor mnogih umjetnika i poklonika glumačke umjetnosti. Njegovom smrću raskošni talenat i glumačko umijeće postaju nenadoknadiv gubitak za našu kulturu. Istovremeno, kao nasljeđe i ponos stoji istina da je Miša Janketić, ostvarujući se u brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ostavio zapažen trag na kulturnoj sceni prostora bivše Jugoslavije, afirmišući u prvom redu svoju Crnu Goru i svoj zavičaj. Upravo ta crta pripadnosti Crnoj Gori i njenim vrijednostima, na kojoj smo mu zahvalni, davala je i poseban pečat njegovoj umjetničkoj i patriotskoj ličnosti”, navodi se u telegramu saučešća.

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je juče u Beogradu. Imao je 80. godina.

1 komentar

  1. May i basically state such a reduction to search out somebody who actually is conscious of what they will be speaking about on the web. An individual unquestionably realize easy methods to deliver a problem to mild and make that crucial. Additional individuals need to read this particular and see this aspect of the tale. My partner and i can’t think about you are you can forget common as you favorably possess the present.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com