PODGORIČANI TUŽILI POLICIJU: Traže 50.000 eura! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI TUŽILI POLICIJU: Traže 50.000 eura!

Advokat Dalibor Kavarić precizirao je juče tužbeni zahtjev svojih klijenata Branislava VukčevićaMomčila Baranina protiv Ministarstva unutrašnjih poslova. Ta dvojica Podgoričana tužili su MUP jer su ih policijski službenici pretukli nakon protesta u oktobru 2016. godine. Oni traže po 25.000 eura na ime nematerijalne naknade štete, piše Dan.

Advokat Kavarić je kazao da Baranin i Vukčević traže po 10.000 radi nakande štete zbog povrede časti i ugleda, a po 7.500 eura za pretrpljene fizičke bolove, koliko traže i zbog pretrpljenog straha.

U Osnovnom sudu u Podgorici juče je završen spor po tužbi Vukčevića i Baranina protiv MUP-a, a sudija Simo Rašović presudu će donijeti u roku od mjesec dana.

Na jučerašnjem ročištu pročitan je zaključak Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Unutrašnje kontrole MUP-a o ovom slučaju.

Advokat Kavarić je u završnim riječima tražio da sud prihvati tužbeni zahtjev da se Baraninu i Vukčeviću isplati 50.000 eura jer su bile žrtve policijske torture. Zastupnik države tražio je da sud odbije tužbeni zahtjev.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda ustanovio je da su službenici Uprave policije 24. oktobra 2015. godine, u Ulici Miljana Vukova u Podgorici, neopravdano upotrijebili fizičku silu nad Vukčevićem i Baraninom.

Mladići su ranije tvrdili da su nakon protesta išli takozvanom Zlatarskom ulicom kada im je prišlo više službenika policije. Tada su ih pretukli i vrijeđali, nakon čega su ih povrijeđene ostavili na ulici.

DAN

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com