SAVIĆEVIĆ PRED MEČ SA KOSOVOM: Evo šta ,,GENIJE” očekuje od navijača - Volim Podgoricu

SAVIĆEVIĆ PRED MEČ SA KOSOVOM: Evo šta ,,GENIJE” očekuje od navijača

Predstojeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u kojem će Crna Gora u Podgorici, 7. juna, dočekati selekciju Kosova je utakmica kao i svaka druga, izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, prenosi Tanjug.

“Očekujem da se svi ponašaju kao i na svaku drugu himnu, nema tu specijalnog ponašanja, to je utakmica kao i svaka druga”, rekao je Savićević Tanjugu u Beču, gdje je učestvovao u prezentaciji Crne Gore u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika “Prese”, na spekulacije kako bi se reprezentativci Crne Gore porijeklom iz Srbije mogli ponašati tokom intoniranja himne Kosova .

Naglasio je da će se on, kao predsjednik Saveza, i selektor Ljubiša Tumbaković truditi da stvore atmosferu da ta utakmica nema nikakav specijalni značaj u odnosu na druge…

“Odigraćemo kako najbolje umijemo, da probamo da osvojimo tri boda i zadržimo šanse za drugo mjesto u grupi”, rekao je Savićević.

On je naveo da će najteže će biti upravo igračima i stručnom štabu da pripremi utakmicu i motiviše igrače.

Utakmica se igra 7. juna u Podgorici pred praznim tribinama, jer Disciplinska komisija UEFA kaznila Fudbalski savez Crne Gore jednom utakmicom igranja bez prisustva navijača, zbog rasističkih incidenata na kvalifikacionom meču sa Engleskom.

Savićević smatra da je kazna previsoka i da je nisu zaslužili, jer Crna Gora, ističe, nije rasistička država.

“Ali, desilo se da jedna grupica od sedam-osam ljudi uradi ono što nisu smjeli da urade i mi smo dobili drastičnu kaznu koju nismo zaslužili i koju ćemo vjerovatno morati da odradimo protiv Kosova. Napisali smo žalbu, ali nisam siguran da će nam ona biti usvojena”, rekao je Savićević.

U tom smislu, naveo je da će utakmica biti teška sa sportskog aspekta, a da će na organizacionom planu biti manje posla, nego da se utakmica igra pred publikom.

“Lično, žao mi je što igrači neće imati podršku na toj utakmici, ali tako se desilo i to moramo da prihvatimo”, rekao je Savićević.

Savićević je komentarisao i predstojeće finale Lige šampiona.

“Liverpul je favorit, ali Totenhem je u dosadašnjem toku takmičenja i u Ligi šampiona i u Premijer ligi pokazao da je dobra ekipa i da može da se nada pobjedi u finalu. Zašto ne?”, rekao je Savićević Tanjugu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com