Skoplje dobija Podgoričku ulicu - Volim Podgoricu

Skoplje dobija Podgoričku ulicu

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, primio je danas delegaciju grada Skoplja na čelu sa gradonačelnikom Petre Šilegovim koja boravi u zvaničnoj posjeti Glavnom gradu Podgorici.

Gradonačelnik Vuković je naglasio da je posjeta gradonačelnika Skoplja prijateljska posjeta u duhu činjenice da su Podgorica i Skoplje već odavno gradovi pobratimi.

„Naša saradnja u proteklom periodu je veoma intenzivna i izuzetno smo zadovoljni njenim  rezultatima tako da sa sa optimizmom gledamo i na buduće produbljivanje i intenziviranje odnosa Skoplja i Podgorice kao i realizaciju dogovorenih aktivnosti i projekata“, istakao je Vuković.

Vuković je izrazio zadovoljstvo posjetom Šilegova, naglašavajući da je on jedan od najuspješnijih gradonačelnika u regionu, iako je na funkciji godinu i po dana i da šira regija prepoznaje njegov rad, kao i konkretne rezulte rada  što posebno inspiriše upravu Glavnog grada da unaprjeđuje saradnju sa gradom Skopljem.

On je  je čestitao kolegi Šilegovu velike uspjehe Sjeverne Makedonije u  proteklom periodu i poslednje uspješno organizovane predsjedničke izbore koji su prekretnica na putu te države ka EU.

„Mi očekujemo da će najodgovorniji u sistemu EU prepoznati napore koje je društvo u Sjevernoj Makedoni učinilo u prethodnom periodu, a koji su bili ogromi i istorijski, ne samo za tu zemlju, nego i za region Zapadnog Balkana i taj ukupan trud nagraditi skorim početkom pristupnih pregovora sa EU“, istakao je Vuković i dodao da  se iskreno nada da ćemo već do kraja  ove godine našoj prijateljskoj Sjevernoj Makedoni poželjeti dobrodošlicu u NATO savez, što će biti značajan doprinos jačanju bilaterelnih odnosa dvije države.

Šilegov je izrazio zadovoljsto posjetom Podgorici  naglašavajući da su dva glavna grada odavno gradovi pobratimi.

„U proteklih godinu dana ovo je naš treći međusobni susret što ukazuje na intenzivnu saradnju i komunikaciju dva grada, a sa zadovoljstvom želim da konstatujem da je  na veoma zavidnom nivou i saradnja između gradskih administracija” , istakao je Šilegov. On je naglasio da je tema susreta bila razmjena iskustava Grda Skoplja i Podgorice, konkretno o implementaciji različitih projekta koji su u interesu razvoja dva grada.

“Grad Skoplje sva svoja iskustva stavlja na raspolaganje gradu Podgorici, posebno kada je u pitanju rješavanje problema gradskog saobraćaja, tretmana komunalnog otpada,  subvencije električnih bicikala ”, istako je gradonačelnik Skoplja dodajući da oba grada dijele iste probleme i suočavaju se sa istim ili sličnim izazovima koje u narednom periodu na bazi razmjene iskustava treba rješavati na kvalitetan i održiv način.

U znak prijateljstva dva grada gradonačelnik Skoplja je poklonio gradonačelniku Podgorice tablu sa natpisom Podgorička ulica jer će jedna od ulica u Skoplju uskoro nositi to ime.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com