“Stajali smo u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, jedan mercedes tamne boje krenuo je prema nama velikom brzinom” - Volim Podgoricu

“Stajali smo u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, jedan mercedes tamne boje krenuo je prema nama velikom brzinom”

Pripadnicima Specijalne antiterorističke jedninice (SAJ) Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, koji se terete za brutalno prebijanje Milorada Mija Martinovića na opozicionim protestma 24. oktobra 2015, ponovo se sudi pred podgoričkim Osnovnim sudom, a na jučerašnjem ročištu svjedočio je starješina Posebne jedinice Igor Razić.

On je kazao da im je oštećeni Martinović spornom prilikom upućivao psovke “p**de jedne”, “Milovi kerovi” a zatim krenuo i vozilom ka njima.

“Stajali smo u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, jedan mercedes tamne boje krenuo je prema nama velikom brzinom, ja sam mu dao znak da prođe ulicom Svetozara Markovića, međutim, on je ušao u kontrasmjer u traku u kojoj smo mi blokirali saobraćaj i zaustavio se. Ja sam mu opet dao signal da nastavi kretanje, ali je on počeo da upućuje psovke, krenuo prema nama, pokazao nam srednji prst i ostao tu još 15 do 20 sekundi vjerovatno kako bi nas isprovocirao”, naveo je Razić, dodajući da ne zna zašto Martinović nije procesuiran zbog tog događaja.

Po njegovom sjećanju, iz medija je saznao za prebijanje Martinovića od strane pripadnika SAJ.

Podsjetimo, prvostepenom odlukom sutkinje Osnovnog suda u Podgorici Nade Rabrenović, Grgurović i Zejak osuđeni su na po godinu i po zatvora zbog mučenja i nanošenje teške tjelesne povrede bivšem bokseru.

Takvu presudu Viši sud u Podgorici je ukinuo i vratio postupak na ponovno suđenje.

S druge strane, Viši sud je potvrdio oslobađajući dio presude, a to je da pripadnici SAJ-a nijesu krivi za razbijanje Martinovićevog automobila

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com