STUDENTI REVOLTIRANI: Ukinuli im predrokove, traže da se odluka UKINE - Volim Podgoricu

STUDENTI REVOLTIRANI: Ukinuli im predrokove, traže da se odluka UKINE

Univerzitet Crne Gore još jednom je svojim diskutabilnim odlukama i procjenama izazvao brojne kritike kod studentske populacije.

Odluka o zabrani predrokova za studente koji putuju na rad preko ljeta izazvao je brojne negativne reakcije jer je došla u prilično nezgodnom trenutku.

Veliki broj crnogorskih studenata se prijavljuje na “Work and Travel” programe ( procjena je da ih ove godine ima oko dvije hiljade ) a ovakva odluka neposredno pred odlazak mogla bi ih koštati priličnih, već uplaćenih finansijskih sredstava, ili nepoloženih ispita.

Problematična odluka dovela je do prave konfuzije na gotovo svim fakultetima jer su predrokovi iz većine predmeta zakazani ili već održani.
Oglasili su se iz Studentske inicijative i uprotivili se ovakvoj odluci.

“Napominjemo Univerzitet Crne Gore da Statut treba prilagoditi potrebama studenata i da što prije povuku odluku o zabrani predrokova i omoguće studentima da nesmetano polažu i rade. Od “WAT” programa i sezonskih poslova nemaju korist samo studenti već i država koja ostvaruje priliv novca iz inostranstva kao i budžet koji se puni oporezivanjem. Napominjemo da predrokovi ne utiču na kvalitet obrazovanja već samo pružaju mogućnost studentima da studiraju i rade”, navodi se u saopštenje SI.
Osim saopštenja, Studentska inicijativa je reagovala i akcijom sakupljanja potpisa za ukidanje zabrane predrokova. Potpisi će se sakupljati 17.05. u Podgorici od 14h na Trgu Svetog Petra Cetinjskog, u Nikšiću na Filološkom i Filozofskom fakultetu i u Kotoru od 8:30h. Potpisi će biti predati istog dana, do kraja radnog vremena Rektorata. Iz Studentske inicijative su pozvali sve studente da podignu glas i daju svoj potpis i time pokažu solidarnost za sve svoje kolege čiji su poslovni i edukativni planovi ugroženi ovakvom odlukom.

 

F. Rosandić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com