UCG da ne zabranjuje predrokove studentima koji su korisnici programa WAT i koji rade sezonski - Volim Podgoricu

UCG da ne zabranjuje predrokove studentima koji su korisnici programa WAT i koji rade sezonski

Iz studentske organizacie Studentska inicijativa oglasili su se povodom dopisa Univerziteta Crne Gore  dekanima univerzitetskih jedinica u kojima se zabranjuje profesorima da organizuju predrokove, te se time onemogućavaju studenti da koriste priliku da rade u inostranstvu preko work and travel programa ili da
rade sezonski u Crnoj Gori.

Saopštenje SI prenosimo integralno

Apelujemo na UCG da ne zabranjuje predrokove za studente kojima su potrebni zbog rada u inostranstvu i  sezonskih poslova. Do sada je bila praksa da profesori omogućavaju studentima predrokove završnih ispita kako bi mogli da rade u inostranstvu preko WAT programa, ali I sezonski  u Crnoj Gori. UCG pozivajući se na statut  uputio je dopis jedinicama da zabrane predrokove i time onemoguće mnogim studentima da polažu ispite I ujedno učestvuju u programima WAT . Da stvar bude još gora dopis upravo stiže u periodu kada se I realizuju predrokovi.

Napominjemo UCG da statut treba da se prilagodi potrebama studenata I da što prije povuku odluku o zabrani I omoguće studentima da nesmetano polažu I rade. Od WAT I sezonskih poslova nemaju korist samo studenti  već  I država koja ostvaruje priliv novca iz inostranstva kao I budzet koji se puni oporezivanjem.  Napominjemo da predrokovi ne utiču na kvalitet obrazovanja i ocenjivanja već samo pružaju šansu studentima da studiraju i rade.

Profesore, kao I sve fakultetske jedinice pozivamo da nastave sa dosadašnjom praksom.  Očekujemo i od SPUCG koji se deklarativno zalaže za prava studenata i njihov položaj  da osude zabranu UCG I iskoriste pravo glasa u Upravnom odboru UCG  kako bi što prije riješili ovaj problem. U slučaju nepostupanja po apelu i zahtjevu pozivamo kolege da dignu glas I izbore se za svoja prava I interese i da zajedno skupimo što više potpisa i predamo zahtjev UCG. UCG je tu zbog nas, a nismo mi tu zbog njega.

 

2 komentara

  1. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

  2. My husband and i got quite happy Edward managed to round up his investigation through the precious recommendations he had when using the weblog. It is now and again perplexing to just be offering secrets and techniques that many most people might have been trying to sell. And we remember we have got the blog owner to give thanks to because of that. The entire illustrations you have made, the easy site menu, the relationships you make it possible to foster – it is most terrific, and it is helping our son and us consider that this concept is awesome, which is tremendously serious. Thanks for everything!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com