Home / NOVOSTI / Politika / URA: Bukovica je jedan od dragulja, spriječiti devastaciju zarad interesa okupljenih oko porodice Đukanović

URA: Bukovica je jedan od dragulja, spriječiti devastaciju zarad interesa okupljenih oko porodice Đukanović

GP URA podržava nastojanje mještana koji gravitiraju oko rijeke Bukovice u durmitorskom kraju da spriječe izgradnju mHe, a kako su saopštili, URA će u tom procesu biti dosljedna svojoj politici očuvanja životne sredine i sprečavanju devastacije Crne Gore zarad interesa pojedinaca okupljenih oko porodice Đukanović.

Smatraju da lokalne uprave pod upravom DPS-a još jednom pokušavaju da demonstriraju silu, unište prirodnu sredinu i njeno bogatstvo podrede bogaćenju ljudi oko predsjednika države Mila Đukanovića.

“Tako i u ovom slučaju, brat od ujaka Mila Đukanovića u dilu sa lokalnom šavničkom vlašću želi da prisvoji rijeku Bukovicu i uništi njen ekosistem, što odlučni građani naravno neće dozvoliti. A Bukovica je jedan od dragulja naše zemlje, kao i svaka rijeka i kanjon u našoj zemlji i bez njih nema održivog razvoja”, ističu u Građanskom pokretu URA.

Kažu i da se izgradnja mHe svuda u Evropi i svijetu pokazala neučinkovitim procesom, jer trajno devastira prirodnu sredinu i ne donosi benefite po građane.

“Aktuelizovaćemo i ovaj slučaj kod naših inostranih partnera – Zelenih Evrope i objasniti da je još jednom riječ o nasrtaju moćnika da devastiraju prirodnu sredinu svih građana i podrede je sopstvenom interesu. U međuvremenu, puna podrška građanima koji gravitiraju oko rijeke Bukovice i njihovom jasno saopštenom stavu da nema nikakve devastacije toga prostora. Đukanovićeva braća neće privatizovati taj dragulj”, poručuju iz ove partije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com