Brano Mićunović prodao zemlju za 3,8 miliona eura - Volim Podgoricu

Brano Mićunović prodao zemlju za 3,8 miliona eura

Podgorička kompanija “Savana commercial retail”, švedskog biznismena crnogorskog porijekla Veselina Mijača zvanično je postala vlasnik velikog zemljišnog kompleksa od 6,5 hiljada kvadrata u Reževićima na pjeni od mora, koji je kupila od nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića.

Mićunović je od ove prodaje zaradio, prema gruboj procjeni, oko 3,8 miliona eura i taj novac mu je potreban za gradnju luksuznog 12-etažnog kondo hotela, koji se od oktobra gradi na mjestu nekadašnje zgrade “Zeta filma”.

Mijačeva firma,10. maja uknjižila se u katarstarsku evidenciju Uprave za nekretnine i time je realizovan predugovor o prodaji koji je sa Mićunovićem zaključen u avgustu prošle godine.

“Vijesti” nezvanično saznaju da je, osim Mićunovićeve zemlje, podgorička firma dokupila i susjednu parcelu, te “zaokružila” zemljišni kompleks na 8,5 hiljada kvadrata za šta je ukupno platila pet miliona eura, plaćajući u prosjeku 580 eura po kvadratu.

Savana je prije dvije i po godine kupila u Podgorici veliki šoping centar Mol of Montenegro i hotel Ramadu od turske kompanije Gintaš za 24 miliona eura, a vlasnik je i brojnih nekretnina u Podgorici.

Kompanija “Zeta film” u većinskom vlasništvu porodice Mićunović, duguje Opštini Budva još 390 hiljada eura na ime komunalija za kondo hotel, a zemlja u Reževićima je bila garant koji je nikšićki biznismen dao lokalnoj upravi da će izmiriti sve obaveze.

Da bi realizovao kupoprodajni ugovor, a Opština “skinula” hipoteku“, Mićunović je prije mjesec dostavio bankovnu garanciju na preostali iznos duga za komunalije, nakon čega je Opština deblokirala zemljišni kompleks.

To je omogućilo Mijačevoj firmi da sa druge strane isplati dogovorenu sumu i uknjiži se.

Opština Budva i “Zeta film” zaključili su u decembru 2016. godine ugovor o izmirivanju komunalija u ratama.

Ugovorom se “Zeta film” obavezao da na ime gradnje kondo hotela ukupno u pet godišnjih rata uplati 794 hijade eura.

Kao garanciju da će izmiriti obavezu do 15. decembra 2021. godine Mićunović je založio atraktivni zemljišni kompleks od 6,5 hiljada kvadrata u Reževićima, na koji je Opština Budva u januru 2017. upisala hipoteku.

Mićunović je odmah 2016. uplatio učešće od 145,97 hiljada, da bi u decembru 2017. godine i 2018. godine izmirio, kako su redovno pristizale dvije godišnje rate od po 129,75 hiljada. Ostalo je da izmiri još tri rate u ukupnom iznosu od 390 hiljada eura.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je u decembru 2016. godine potpisao građevinsku dozvolu “Zeta filmu” a kojom je dozvoljeno da se na mjestu stare zgrade “Zeta filma” može izgraditi kondo hotel spratnosti dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova, bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata.

Kompanija planira da u gradnju uloži 16 miliona eura. Stara zgrada “Zeta filma” je porušena i trenutno se intenzivno izvode radovi na temeljima.

Prodao više nekretnina

Mićunović je proteklih godinu i po, od kada je najavljena gradnja kondo hotela u srcu Budve, prodao nekoliko atraktivnih nekretnina koje su bile u njegovom vlasništvu u Crnoj Gori.

Nikšićanin je krajem 2017. prodao zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana iznad Miločerskog parka, budvanskoj kompaniji Allianz group.

Prije toga prodao je i plac od dvije hiljade kvadrata na Savinom kuku na Žabljaku, na kome je bio suvlasnik sa svojim poslovnim partnerom Savom Grbovićem.

Tu zemlju u ski-centru kupio je “Aithon ski resort” sa sjedištem na Žabljaku.

VIJESTI

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com