ODOBRENA GRADNJA: Evo kako će izgledati novi hotel! (FOTO) - Volim Podgoricu

ODOBRENA GRADNJA: Evo kako će izgledati novi hotel! (FOTO)

U naredne dvije godine na parceli ispred Jadranskog sajma, turski investitori su planirali da izgrde hotel visoke kategorije, koji će činiti dvije kule od po 15 spratova. Opština Budva će dozvoliti turskoj kompaniji „Mia investments” tu investiciju, a zauzvrat, turska firma će donirati izgradnju dječjeg vrtića sa opremom na placu u Dubovici. Opština Budva se prethodnih pola godine oštro protivila toj investiciji.

 

Mia Budva će biti turski hotel sa pet zvjezdica izgrađen na parceli ispred Jadranskog sajma, koji će imati dvije kule od po 15 spratova. Turska firma se Protokolom o donaciji, koji je potpisan 4. aprila, obavezala da u roku od dvije godine od početka gradnje hotela izgradi i pokloni gradu vrtić.

Protokol su potpisali predsjdnik Opštine Budva, Marko Carević i izvršni dirktor turske kompanije Habip Arikan.

Carević je kazao za TV Budva, da Opština potpuno štiti svoj interes, podsjećajuči da je firma “Expo Budva” koja je osnovana skoro prije 10 godina, u partnerstvu sa Jadranskim sajmom trebala na bolji način da štiti imovinu opštine Budva.

“Međutim, nije uspjela. Ministartvo održivog razvoja je odbilo našu žalbu i to je išlo na Upravni sud. Znajući da je DUP na snazi da su ljudi po UT uslovima uradili projekte, očekivalo se da će to oni i dobiti da grade. Tako da je moja procjena bila da kada je već takva situacija, opština iskoristi mogućnost da preko neke donacije, tipa ovog vrtića, dobije nešto što je našem gradu neophodno a godinama je veliki problem”, zaključio je Carević.

Predsjednik SO Budva Krsto Radović kazao je da bi više volio da se na pomenutoj parceli gradi Kongresni centar.

“Turska ima velika iskustva u turizmu, tako da neke primjere upravo iz ove zemlje možemo prenjeti u Crnu Goru. Što se tiče navedenog projekta, u svakom slučaju pozitinva stvar je da investitori pokazuju dobru volju u odnosu na društveno odgovorne projekte, što do sada nije bio slučaj, ali treba biti jako oprezana ispoštovati sve zakonske norme i propise države Crne Gore”, naglasio je Radović.

Ostaje i da glavna gradska arhitektica Ana Samardžić da saglasnost na idjeno rješenje za ovu višemilionsku investiciju

rtv Budva

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com