Oštetio budžet za 10.000 eura - Volim Podgoricu

Oštetio budžet za 10.000 eura

 

Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju suzbijanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, u okviru obavještajnog projekta „Evazija”, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, vršili kontrolu bezbjednosno interesantnih lica. Policijski službenici su, u okviru ovih aktivnosti, u redovnom postupku državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv Š.R. (35), rođenog u Beogradu a nastanjenog u Herceg Novom, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da Š.R. nije nadležnom organu blagovremeno prijavio zakonito stečene prihode u 2014. godini u ukupnom iznosu od 42.000 eura, a na osnovu ugovora o povremenom izvođenju poslova koje je zaključio sa jednom firmom, a sve u namjeri da izbjegne plaćanje PDV-a u iznosu od 6.705,88 eura  i  poreza na dohodak fizičkih lica u iznosu od 3.176,49 eura, što je bio dužan da prijavi i plati shodno zakonskim propisima, te je stoga u navedenom iznosu od ukupno 9.882,37 nastala šteta po Budžet Crne Gore.

 

2 komentara

  1. Substantially, the article is in reality the freshest on this noteworthy topic. I concur with your conclusions and will certainly eagerly look forward to your forthcoming updates. Saying thanks definitely will not just be sufficient, for the perfect lucidity in your writing. I can right away grab your rss feed to stay abreast of any updates. Fabulous work and also much success in your business endeavors!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com