PODGORICA: OPLJAČKALI tri žene i vozača taksija! PROCESUIRANO 6 OSOBA - Volim Podgoricu

PODGORICA: OPLJAČKALI tri žene i vozača taksija! PROCESUIRANO 6 OSOBA

 

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili 12 krivičnih djela i tom prilikom procesuirali šest osumnjičenih lica.

Naime, na osnovu dobijenih nalaza vještačenja Forenzičkog centra, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su identifikovali lica koja su, kako se sumnja, počinila krivično djelo teška krađa u decembru 2015. godine. Radi se o V.U. (27) iz Podgorice i M.T. (20) iz Bara. Protiv njih je nadležnom tužiocu podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave. Sumnja se da su ova dva lica krivično djelo počinila na način što su sa parking prostora otuđila vozilo marke „Renault“. Policijski službenici su vozilo pronašli dan kasnije bez registarskih oznaka i sa polomljenim staklom na zadnjim desnim vratima, a tom prilikom je izvršen uviđaj i izuzeti su tragovi sa lica mjesta koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Policijski službenici Centra bezbjednsoti Podgorica su lišili slobode S.Đ. (42) iz Tuzle – Bosna i Hercegovina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje vozila. On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio na način što je iskoristio činjenicu da je kamion bio otključan, ušao u njega i sa ključem koji se nalazio u kontakt bravi stavio vozilo u pogon i uputio se u pravcu Mareze. Vozilo je vraćeno vlasniku.

Nadalje, službenici CB Podgorica su rasvijetlili šest krivičnih djela teška krađa i tom prilikom nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv S.L. (17) iz Podgorice. On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio sa maloljetnim E.H, koji zbog uzrasta ispod 14 godina nije krivično odgovoran, na način što je upotrebom podesnog sredstva obijao auta i poslovne prostore firmi, marketa i jednog frizesrskog salona. Oni su, sumnja se, iz ovih prostora otuđili tri lap – topa, sonar, sondu, monitor, kablove, novac i frizerski alat. Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.

Državnom tužiocu za maloljetnike policijski službenici su podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave i  protiv maloljetnih E.S. (15) i A.M. (15), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela krađa. Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na štetu tri ženske osobe i jednog vozača taksija, na način što su koristeći njihovu nepažnju otuđili novčanike sa novcem i ličnim dokumentima i mobilne telefone.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com