PODGORICA: Sve dogovoreno, ovo će biti novi funkcioneri u Upravi policije - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sve dogovoreno, ovo će biti novi funkcioneri u Upravi policije

Pomoćnička mjesta u Upravi policije već su dogovorena, a sa kandidatima su i obavljeni razgovori.

Prema nepotvrđenim informacijama, bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Zoran Lazović, konkurisao je za mjesto rukovodioca sektora Specijalni odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Iako se spekulisalo da će se na konkurs prijaviti i njegov najbliži saradnik Duško Golubović, “Vijesti” saznaju da on nije ispunjavao uslove konkursa, ali da je dogovoreno da u Lazovićevom sektoru dobije radno mjesto.

Načelnik barske policije Drago Spičanović navodno će biti novi pomoćnik za finansije, pravo, kadrove, logistiku, a rukovodilac Interpola NCB Podgorica Dejan Đurović jedini je kandidat za mjesto šefa Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Vrh policije odlučio je da direktor Forenzičkog centra Zoran Tomčić preuzme rukovođenje specijalnim jedinicama.

Konkurs je zatvoren juče, ali je ostala mogućnost da u narednih dva dana stignu prijave eventualno poslate poštom.

Testiranje kandidata najavljeno je krajem mjeseca, nakon čega će Vlada dobiti predlog da ih imenuje.

Lazović koji navodno po dogovoru dobija najznačajniji sektor nema policijskog iskustva, ali je dugogodišnji operativac odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala ANB-a.

On bi trebalo da bude pomoćnik za “specijalni odsjek”, odnosno za najteža krivična djela organizovanog kriminala i korupcije koje istražuje više sektora UP – od organizovang kriminala, kriminalistike, do privrednog kriminala.

To je za policijske službenike iznenađenje jer prethodnih godina nije spadao u krug operativaca sa kojim je direktor policije Veselin Veljović sarađivao.

Ali ni u osobe od povjerenja bivšeg šefa ANB-a i sadašnjeg premijera Duška Markovića.

Sa bivšim kolegom Duškom Golubovićem, Lazović je važio upravo za one koji su opstruirali Veljovića i Markovića.

Opozicioni poslanici, uglavnom Nebojša Medojević, više puta su ih u Skupštini pominjali kao osobe iz takozvanog “Grand klana”, umiješane u nezakonite poslove.

Medojević je zbog toga prošle godine pozivan i u tužilaštvo.

Lazović i Golubović su krajem aprila 2015. napustili ANB sa još 70 kolega koji su penzionisani pod povoljnim uslovima.

Zvanični razlog bilo je podmlađivanje kadra zbog priprema za članstvo u NATO, a u stvari je tada služba očišćena od kompromitovanih kadrova.

Dvojica operativaca, navodno, tada nijesu pristali na penzije, već su potpisali sporazumni raskid radnog odnosa kako bi mogli opet da se vrate u državnu službu.

Lazovićevo ime je došlo u žižu javnosti prije devet godina kada je objavljen snimak sa svadbe Ro­žaj­ca Sa­feta Ka­li­ća.

ANB je ta­da sa­op­šti­la da je tamo bio slu­žbe­no jer su ta­mo bi­li broj­ni pri­pad­ni­ci kri­mi­nal­nog mi­ljea iz re­gi­o­na.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com