Podgoričanka se lažno predstavljala kao javni izvršitelj - Volim Podgoricu

Podgoričanka se lažno predstavljala kao javni izvršitelj

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su podnijeli krivičnu prijavu protiv Lj.V. (61) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo lažno predstavljanje i krivično djelo nadripisarstvo.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je Lj.V. krivično djelo lažno predstavljanje počinila na način što se u periodu od 20. aprila 2018. do 10. maja 2018. godine lažno  predstavljala kao službeno lice – javni izvršitelj i uz naknadu se bavila pružanjem pravne pomoći, nakon što joj je prethodno dostavljena odluka o prestanku obavljanja izvršiteljske djelatnosti od strane Ministarstva pravde.

Takođe, osumnjičena je, sumnja se, u periodu od godinu dana obavljala poslove javnog izvršitelja, iako joj je rješenjem Ministarstva pravde prestala djelatnost jer nije položila pravosudni ispit, što je bila obavezna po Zakonu o javnom izvršiteljima.

Na taj način Lj.V. se, sumnja se, bez odgovarajuće stručne spreme uz naknadu bavila pružanjem pravne pomoći te je na taj način počinila krivično djelo nadripisarstvo.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com