Studenti se okupljaju u 14 sati na Trg Svetog Petra Cetinjskog: Dođite i potpišite inicijativu - Volim Podgoricu

Studenti se okupljaju u 14 sati na Trg Svetog Petra Cetinjskog: Dođite i potpišite inicijativu

Studentska oganizacija Studentska inicijativa organizovaće danas od 14 sati sakupljanje potpisa  na Trgu Svetog
Petra Cetinjskog, nakon čega će ih predati Rektoratu UCG.

Kako su kazali, potpise studenata skupljaju još u Nikšiću i Kotoru, a zbog urgentnosti zahtjeva moraju biti predati danas. Svi oni koji danas ne stignu da potpisu imaće tu priliku  narednih dana, a ti potpisi će biti predati naknadno.

Tekst zahtjeva koji će studenti potpisivati:

Univerzitet Crne Gore

Senat UCG

Upravni odbor  UCG

Naopomena: URGENTNO!

                                                     Zahtjev

Poštovani,

Želimo da vas upoznamo sa problemom studenata, koji se pojavio vašim dopisom kojim se zabranjuje fakultetskim jedinicama da organizuju predrokove studentima koji su aplicirali na WAT programu. Da stvar bude još alarmantnija dopis koji potpisuje PROREKTOR ZA NASTAVU prof. dr Đurđica Perović, stiže upravo u toku procesa predrokovnih ispita kojim se omogućavalo studentima da polažu ispite nešto ranije od propisanog nastavnim kalendarom. Predrok je pružao priliku studentima da završe svoje fakultetske obaveze i ujedno rade preko WAT programa.  Napominjemo da su studenti već izdvojili veliku svotu novca kako bi  pokrili troškove, takse i avionske karte, a da su neki od njih već na putu ka SAD-u, te se ovim dopisom dovode u pitanje i njihove ocjene koje su opravdali svojim znanjem i radom.

Imajući sve ovo u vidu, mi kao grupa studenata sa više fakultetskih jedinica podnosimo zahtjeve vama na hitno odlučivanje. Nemamo vremena za gubljenje i potrebno je što prije omogućiti studentima da nesmetano rade i studiraju.

Zahtjevamo hitno povlačenje zabrane ispitnih aktivnosti u predrokovnom periodu, kao i apel od strane Uprave UCG  prema fakultetskim jedinicama da sprovode ispitne aktivnosti po potrebama studenata.

Takođe zahtjevamo hitnu sjednicu Senata UCG i Upravnog odbora UCG na kojima bi se odlučilo o uklanjanju svih postojećih pravnih  i birokratskih barijera za nesmetano sprovođenje vanrednog ispitnog roka za sve studente koji učestvuju u WAT program ili sezonskim poslovima.

Napominjemo da nepostupanje po zahtjevima samo može nanijeti štetu studentima i UCG koji bi u slučaju nepostupanja prema zahtjevima pokazao da nije spreman da odgovori na potrebe studenata već krajnje neodgovorno dovodi studente, ali i profesore u veliki problem.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com