CRNOGORCI UHAPŠENI U ITALIJI: Švercovali dvije tone cigareta “Monte”! - Volim Podgoricu

CRNOGORCI UHAPŠENI U ITALIJI: Švercovali dvije tone cigareta “Monte”!

Dva crnogorska državljana, vozača šlepera, uhapšena su juče nadomak Napolija u Italiji, nakon što je lokalna finansijska policija u njihovim kamionima pronašla dvije tone nelegalnih cigareta, marke “Monte”, koje navodno potiču iz Crne Gore, prenose Vikend novine.

Prema pisanju italijanskih medija, cigarete su bile pakovane u kartonske kutije, bile su “skrivene” među gajbama jabuka, koje su prema propratnim papirima za robu vozači prevozili. Naime, na osnovu dojave pripadnici italijanske finansijske policije u opštini Nola, koja se nalazi u blizini Napolija otkrili su dva šlepera sa stranim registarskim tablicama, koji su bili parkirani u blizini magacina namijenjenih za skladištenje kvarljivih namirnica.

“Vozači su čekali istovar “robe” kada su im službenici policije prišli. Pregledom šlepera ubrzo je otkriveno da se iza dva prva reda gajbi jabuka, koje su očigledno služile kao paravan, krije velika količina paketa u kojim su se nalazile cigarete koje su proizvedene u Crnoj Gori, sa nazivom ‘Monte’. Tekst na cigaretama bio je na crnogorskom, a i na njima je pisalo da su proizvedene u Crnoj Gori. Ukupno je zaplijenjeno dvije tone cigareta, a vozači šlepera, crnogorski državljani, su odmah uhapšeni i sprovedeni u istražni zatvor ‘Pođoreale’ u Napoliju”, navode italijanski portali.

Zbog sumnje da se radi o organizovam švercu policija je osim cigareta, zaplijenila i dva šlepera kao i svu robu koja se nalazila u njima ukupne vrijednosti više od milion eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com