Mirko Vučinić učestvuje na prvenstvu Crne Gore u golfu - Volim Podgoricu

Mirko Vučinić učestvuje na prvenstvu Crne Gore u golfu

Četvrti međunarodni turnir u golfu – Montenegro open, ujedno i nezvanično prvenstvo Crne Gore, održaće se u subotu i nedjelju u organizaciji kluba Knjaginja Milica, a na terenu Golf centra u Žablju, gradiću u Srbiji blizu Zrenjanina.

Na turniru, koji se tradicionalno organizuje u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, učestvovaće 60 golfera iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švajcarske, Italije i Kanade.

Među njima biće i jedna istinska sportska zvijezda – Mirko Vučinić, naš proslavljeni fudbaler, dugogodišnji kapiten reprezentacije, as Lećea, Rome i Juventusa.

Nakon završetka fudbalske karijere, Vučinić je iz hobija počeo da se aktivnije bavi golfom, i za nekog ko je krenuo kasno i od nule stekao je zavidno umijeće.

– Nakon završetka karijere počeo sam da pratim i da igram golf. To je sport koji me mnogo opušta, za razliku od fudbala. Fudbal mi je dao mnogo, a golf mi pruža drugu vrstu uživanja – opušta me, provodim dosta vremena sa prijateljima, u prirodi, a takmičim se… – rekao je Vučinić.

Golf je u Crnoj Gori u povoju, a Vučinićeva popularnost i želja da pomogne mogli bi da budu značajni u razvoju ovog, u svijetu veoma popularnog sporta.

– Nadam se da će golf da zaživi kod nas. Čuo sam da se grade tereni, vjerujem da će se ti projetki izgurati do kraja. Golf je veoma popularan, privlači mnogo ljudi, koji žele da se opuste i uživaju, a ovim sportom dobijaju i jedno i drugo – kazao je Vučinić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com