“MISLIO SAM DA HOĆE DA ME UBIJU” Braća Đukanovič otela stricu ušteđevinu? Milan otkrio bruku i zaprijetio da će na protestima opozicije OPLESTI! - Volim Podgoricu

“MISLIO SAM DA HOĆE DA ME UBIJU” Braća Đukanovič otela stricu ušteđevinu? Milan otkrio bruku i zaprijetio da će na protestima opozicije OPLESTI!

Milan Đukanović, stric Aca i Mila Đukanovića, 1. oktobra 2015. obratio se Specijalnom tužilaštvu Crne Gore i tražio da riješi slučaj

Milan Đukanović Milan Đukanović , Foto: Dejan Briza
Milan Đukanović (94), stric Aca Đukanovića, vlasnika Prve banke Crne Gore, optužuje svog sinovca da je prisvojio njegovu ušteđevinu od 90.000 evra, koliko je 30. novembra 2007. oročio u Prvoj banci Crne Gore. On tvrdi da je Aco ugovorio posao sa investitorom iz Rusije, kojeg mu je on preporučio, i da mu je od obećenih tri miliona evra profita od tog posla isplatio svega 70.000 evra, a poslije svega pokušava da ga obrlati i da taj iznos prikaže kao isplatu sporne štednje, iako je oročena suma nestala s njegovog štednog računa! U ekskluzivnom razgovoru za „Alo!“, Milan Đukanović otkriva da je došao u Beograd da angažuje advokata i podnese krivičnu prijavu protiv svog sinovca zbog prevare!
Crna Gora, Milo Đukanović, CrnogorciCrna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci, Foto: Tanjug

– Ja sam stric gospode Mila i Aca Đukanovića, njihov pokojni otac Radovan bio je moj brat od strica. Sa cijelom porodicom Radovana Đukanovića sam imao bliske rođačke odnose, ali se to promijenilo posle njegove smrti. Aco me je molio da mu dovedem klijente u Prvu banku Crne Gore, pa sam i ja 30. novembra 2007. uložio 90.000 evra porodične ušteđevine. Nije sve moje, imam dva sina i četiri ćerke, pa sam uložio i dio njihovog novca. Posle godinu i po sam otišao da podignem kamatu, ali su mi u banci rekli „da nema novca“. Tri službenice su provjeravale i saopštile mi „da mi je novac isplaćen na povjerenje“! Ja sam ostario, pa su mislili da će im to proći. Ne postoji nijedan papir s elektronskim potpisom da sam taj novac podigao! Aco je mislio da ću umrijeti posle uplate, ali bog me još ne uzima! – kaže Milan Đukanović i otkriva da je Aco godinama izbjegavao da se sretne s njim, a da je na kraju pokušao da ga napravi ludim!

-Tri godine poslije ulaganja novca, Aco je sa mnom otišao u elektronski računski centar banke. Poveo je i jednog višeg službenika banke, koga su zvali Slovenac. Uzeo mi je iz ruke štednu knjižicu, u kojoj stoji da sam uplatio 90.000 evra, i tom Slovencu rekao: „Traži u kompjuteru, gdje je?“. Službenik je posle kraće provjere za moju knjižicu rekao: „To je neđe pokupljeno“, jer je pokušao da prikaže da sam dokument našao na ulici! – ogorčeno kaže starac.

Milo ĐukanovićMilo Đukanović, Foto: Tanjug

„Alo!“ je imao uvid u originalnu dokumentaciju, iz koje se vidi da se Milan Đukanović 1. oktobra 2015. obratio Specijalnom tužilaštvu Crne Gore i tražio da riješi slučaj, ali su ga iz tog tužilaštva pozvali tek 4. februara ove godine, kada je Građanski pokret URA zatražio da provjere šta se desilo sa novcem.

– Nataša Bošković iz Specijalnog tužilaštva Crne Gore je došla kod mene početkom febuara ove godine. Bilo je oko 21 sat, kada je kucala na zaključanu kapiju i zvala me telefonom, govoreći: „Treba nešto da potpišete, ja sam sa policijom.“ Mislio sam da hoće da me ubiju da bi uništili dokaze… Acu to treba, nisam ja pare mogao u rukama da ponesem iz kase… Ne plašim se, baš me briga, naživio sam se. Kad sam otvorio, tražila je da potpišem izjavu da mi je novac isplaćen, ali sam odbio i rekao da ću doći kod nje u kancelariju. Sjutradan me je vratila, pa sam morao da je čekam dva sata! Prijetila mi je „da moram da potpišem po svaku cijenu“, ali sam izjavu bacio i otišao. Rasna je žena… Ali me je iznenadilo što mi je otvoreno prietila. Dok je trčala za mnom na hodniku, policajci su u šali dobacili: „Lijepa je, al’ se još nije udala.“ Ako ne riješimo ovaj problem, naljutiće me, pa ću progovoriti kad budu demonstracije opozicije, da cijela Crna Gora čuje za ovu sramotu – kaže na kraju Milan Đukanović.

Crna Gora, Milo Đukanović, CrnogorciFoto: Tanjug

Striko, ne radim finansije

Milan Đukanović kaže da se svom bratu Radovanu nikada nije požalio da su on i Aco u sporu.

– Posjećivao sam Radovana redovno, ali mu to nikada nisam pomenuo. Milo me je izbjegavao, a ja nisam mnogo trčao za njim! Kada sam mu se požalio za spornu deviznu štednju, hladnokrvno je rekao: „Ja ne radim finansije.“ Došao sam u Beograd kod advokata Marije Milanović da podnesem krivičnu prijavu protiv sinovca. Borićemo se, pa šta bude! – kaže Đukanović.

Stric Aca i Mila otkriva da je vrlo žustar, ali da problem ipak hoće da riješi dogovorom.

– Nisam protiv svojih sinovaca i ne bih volio da im se nešto dogodi, ali hoću da se ovo raščisti. Ne smijem da nosim oružje, jer sam prijeke naravi! U nogama sam slab, ali sam u rukama još jak… Oni misle da ću brzo umrijeti, pa da tako riješe problem – razočarano kaže stric gospodara Crne Gore.

Izvor: alo

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com