“Zašto bog uzima takvu djecu”? Lena je bila jedinica, a nema je jer vozač autobusa nije gledao kada je prelazio prugu! - Volim Podgoricu

“Zašto bog uzima takvu djecu”? Lena je bila jedinica, a nema je jer vozač autobusa nije gledao kada je prelazio prugu!

– E, Lenče, Lenče… odnese te sudbina kleta, lutko od djeteta – jadikovala je danas Rada Nedeljković iz niškog sela Čokot, prva komšinica roditelja Lene Ilić (16), koja je sinoć preminula od posljedica povreda koje je zadobila 21. decembra prošle godine u sudaru autobusa i voza. Nesrećna djevojčica zadobila je teške povrede glave koje su izazvale teško krvarenje u mozgu, zbog čega je u više navrata operisana, ali je ipak uslijedio koban ishod.

Crna vijest uznemirala je mještane Čokota koji su u istoj tragediji već izgubili četvoro komšija među kojima i Marijanu Kocić (16), naročito zato što su se svi nadali da će Lena uskoro doći kući.

– Lena je bila prava dama od djevojčice. Stvarno ne znam šta da kažem, sem da se pitam zašto bog uzima takvu djecu. Još od početka školovanja je pokazala da je posebna. Sad kao da je gledam u školskom dvorištu. Sva nadarena, marljiva, radna, odgovorna, jedno dijete za primjer. Vidjelo se da će da upiše Umjetničku školu po afinitetima za umjetnost. Strašno je ovo šta nam se dešava – kaže Lenina nastavnica.

– Od sinoć slušam vrisku iz njihovog dvorišta, ne mogu da se smirim… Za Leninu smrt saznala sam od jednog komšije, kazao mi je: “Jesi čula da je Lena umrla”, ja sam pomislila da govori o jednoj babi koja je nedavno šlogirala. Kad mi je objasnio da je naše Lenče, srce mi se slomilo jer sam mislila da ide na bolje. Pa, u četvrtak sam bila kod njih da vidim kako je, i Lenina majka mi je tada kazala da se oporavlja. Pričala mi je da je držala za ruku onim svojim slomljenim ručicama, da je gledala čak je i malo jela. Kako sam čula, juče joj se stanje pogoršalo, stavili su je na aparate i kazali roditeljima da mogu da očekuju i najgore – priča Rada.

Kaže da je jedva skupila snagu da komšijama izjavi saučešće.

– Šta da kažem crnim roditeljima, Lena im je bila jedinče… Čujem babu kako vrišti da će da se objesi… Roditelji su otišli u bolnicu, jadni nisu ni izlazili otuda, sve su se nadali da će Lena da dođe kući. Nikom bog da ne da, voljela sam to dijete kao svoje unuče, tu je odraslo u mom dvorištu, igralo se sa mačićima, unuci mi je bila na svadbi… Ej, kuku Leno – vajkala se ožalošćena žena gledajući sliku sa porodičnog veselja na kojoj je i preminula djevojčica.

U sudaru autobusa i voza smrtno su stradali Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Danijela Stanković (48), Bogomir Lazić (75), Nataša Janković (42) i Marijana Kocić iz Čokota, Gajtana Stamenković (78) i Vlastimir Djordjević (65) iz Donjeg Međurova dok se Marko Lazarević (16) i dalje liječi od zadobijenih povreda.

Na suđenju se čulo da vozač autobusa, jednostavno, nije pogledao lijevo i desno prije prelaska pruge. Cijena te “nemarnosti” je čak osam života, među kojima troje djece.

2 komentara

  1. I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite sure I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com