Dug za vodu u Podgorici 7,3 miliona - Volim Podgoricu

Dug za vodu u Podgorici 7,3 miliona

Preduzeće Vodovod i kanalizacija po osnovu utrošene vode potražuje 7.320.095 eura, što je za 809.417 eura manje u odnosu na decembar prošle godine kada su dugovanja iznosila 8.129.417 eura, piše Dan.

Preduzeće Vodovod i kanalizacija po osnovu utrošene vode potražuje 7.320.095 eura, što je za 809.417 eura manje u odnosu na decembar prošle godine kada su dugovanja iznosila 8.129.417 eura. Od fizičkih lica preduzeće potražuje 5.284.527, a od pravnih lica 2.035.568 eura.

Portparol preduzeća Nataša Novaković navodi da prema svim pravnim licima koja imaju tri, a fizičkim licima koji imaju više uzastopno neizmirenih računa za vodu, preduzimaju mjere prinudne naplate i to, privremenim uskraćivanjem isporuke vode ili podnošenjem prijedloga za izvršenje.

“Odjeljenje za prinudnu naplatu je od početka godine pokrenulo 171 postupak prinudne naplate putem instituta javnog izvršitelja, čime je prekinulo zastaru potraživanja u iznosu od preko 300.000 eura. Obzirom da neplaćanje usluga koje Vodovod pruža, od strane korisnika, dovodi u pitanje operativnu efikasnost, mogućnost finansiranja postojećih i novih investicionih aktivnosti, kao i samu održivost sistema, kao i podatak da ne mali broj građana ne izmiruje redovno obaveze, moramo da pribjegavamo nepopularnim mjerama, to jeste isključivanju sa vodovodne mreže neredovnih platiša. Zbog duga za utrošenu vodu od početka godine sa vodovodne mreže je isključeno 1.030 potrošača, od čega 368 pravnih lica i 662 domaćinstava. Naš princip je da dužnike slanjem opomena prvo upozorimo da će biti isključeni sa vodovodne mreže. Svima koji se i nakon isteka roka u dobijenoj opomeni ne jave nadležnoj službi Vodovoda, slijedi isključenje sa vodovodne mreže ili utuženje”, navodi Novaković.

Ona napominje da se najveći efekat naplate postiže prije samog procesa sprovođenja isključenja ili izvršenja, upravo na osnovu dobijenih opomena.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com