Krimi banda koja je “pala” zbog šverca droge radila za škaljarce!? Policije 4 države im “došle glave”! - Volim Podgoricu

Krimi banda koja je “pala” zbog šverca droge radila za škaljarce!? Policije 4 države im “došle glave”!

Pripadnici kriminalne grupe koji su uhapšeni zbog sumnje da su u Češkoj i Austriji uzgajali marihuanu, pa je švercovali i prodavali širom Evrope, kako se pretpostavlja, krijumčarili su kokain za ozloglašeni crnogorski “škaljarski klan”.

Naime, kako Srpski telegraf saznaje, pripadnici krimi-grupe u kojoj je bio čak 31 državljanin Srbije terete se i da su uz novčanu naknadu za druge klanove prevozili kokain i heroin, pa se ne isključuje mogućnost da su prljave poslove obavljali za “škaljarce”, ali i druge bande koje se bave trgovinom narkoticima.

– Sumnja se da je ključnu ulogu u grupi imao Nenad Lemajić (36), kome su lisice na ruke nedavno stavljene u Austriji. On je, inače, bliski saradnik Desimira B., koji je dovođen u vezu sa B. B., bliskim “škaljarskom klanu” i barskoj kriminalnoj grupi. Međutim, Desimir B. i B. B. se zasad ne dovode u vezu s ovom kriminalnom grupom – priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Hapšenje, Beograd, dileriFoto: Telegraf

B. B. je, kako su prenosili crnogorski mediji, navodno jedan od ključnih ljudi u “nikšićko-kvartaškom klanu”. Ta grupa se, inače, bavi švercom kokaina i skanka, a B. B. je u Srbiji hapšen 2013. On je navodno vlasnik brojnih nekretnina u Beogradu i na Zlatiboru.

Prema njegovim riječima, Lemajićevo ime postalo je poznato široj javnosti nakon što je 2003. godine bio uhapšen u akciji “Sablja“, koja je pokrenuta nakon atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića.

– On je tada završio iza rešetaka zbog sumnje da je bio pripadnik zemunske grupe – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Hapšenje, Beograd, dileriFoto: Telegraf

Podsjetimo, u okviru akcije zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke ranije su uhapšene 24 osobe, svi srpski državljani, dok je u Beogradu privedeno još sedmoro osumnjičenih. U akciji je zaplijenjena i veća količina različitih narkotika.

ŠTA JE ZAPLIJENJENO? 

– 3 laboratorije sa 3.354 biljke kanabisa

– 105,6 kilograma marihuane

– 1,4 kilograma heroina

– 3,5 kilograma kokaina

– 12,5 kilograma paracetamola

– 61.000 evra.

UHAPŠENI U BEOGRADU

Miloš Rakić (41)

Vladimir Nešić (42)

Miloš Čepić (47)

Marina Nešić (39)

Milovan Mrdović (38)

Vladimir Jovanov (47)

Aleksandar Nešić (45)

-Članovi grupe terete se da su od 2017. instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gdje su proizvodili marihuanu, koju su potom dalje distribuirali. Oni su uz pomoć kurira prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima. Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina u Beču – priča sagovornik Srpskog telegrafa.

(Telegraf.rs/republika.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com