MUK U NIKŠIĆU: Rajan Strikovič (45) pucao u majku, pa u sebe, VRISAK DJECE uzbunio komšije - Volim Podgoricu

MUK U NIKŠIĆU: Rajan Strikovič (45) pucao u majku, pa u sebe, VRISAK DJECE uzbunio komšije

Tragedija koja se juče dogodila u porodici Striković, u nikšićkom naselju Kličevo, nezapamćena je u tom mjestu.

Četrdesetpetogodišnji Rajan Striković, službenik Granične policije Nikšić, juče je, prema prvim sumnjama policiije, ubio majku Senku (64), a potom presudio sebi.
Tragedija se dogodila oko 16 časova ispred kuće u kojoj Strikovićka živi, a koja je u neposrednoj blizini kuće njenog sina.

Kako nezvanično saznajemo, Striković je u majku, koja je sjedjela ispred pomoćnog objekta, ispalio jedan hitac iz pištolja. Odmah nakon toga, drugi hitac ispalio je sebi u glavu.

Beživotna tijela stradalih prvo su vidjela Strikovićeva maloljetna djeca, čiju vrisku su čuli rođaci i komšije koji su priskočili da pomognu, ali su na mjestu događaja zatekli stravičan prizor, tijela sina i majke maltene jedno do drugog.

Iz Uprave policije su saopštili da se u Nikšiću juče dogodilo ubistvo i samoubistvo. Policiji je oko 16.15 časova prijavljeno da se iza porodične kuće Strikovića nalaze beživotna tijela njihovog službenika i njegove majke.
– Policijske mjere i radnje koje su dosad preduzete ukazuju na sumnju da je R.S. upotrebom pišolja lišio života majku S.S., a zatim upotrebom pištolja izvršio samoubistvo. Policija obezbjeđuje lice mjesta – naveli su iz Uprave policije.
Na licu mjesta pronađen je pištolj kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo i samoubistvo, a o događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

U naselju gdje Strikovići žive juče su se okupili njihovi rođaci i komšije i s nevjericom posmatrali uviđaj koji je policija sa tužiocem i vještacima vršila. Stravična nesreća ostavila je muk u naselju Kličevo, ali i čitavom Nikšiću.

Za Rajana Strikovića navode da je bio požrtvan otac i dobar komšija. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece. Jedno vrijeme je radio u Interventnoj jedinici Nikšić, a potom je premješten u Sektor granične policije.
Iz policije se nijesu oglašavali povodom uzroka stravičnog događaja, a o motivu ubistva i samoubistva nijesu govorili ni mještani.

Šta je prethodilo tragičnom događaju utvrdiće istraga.
Po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici beživotna tijela Strikovića biće prevezena u podgorički Klinički centar na obdukciju.

Izvor Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com