“Narod je NAJJAČA VOJSKA, spremni smo životom braniti Sinjajevinu!” - Volim Podgoricu

“Narod je NAJJAČA VOJSKA, spremni smo životom braniti Sinjajevinu!”

Nekoliko stotina ljubitelja Sinjajevine okupljeni ispred crkve Ružice poručili su da će životima braniti tu planinu. Oni su protestovali zbog namjere Ministarstva odbrane da tu planinu koristi kao vojno vježbališni poligon.

Stočari Vanja Vuletić i Gara Jovanović i predsjednik Udruženja stočara Bjelopavlićka Sinjajevina Vesko Lakić govorili su o značaju sinjajevskog pašnjaka za razvoj stočarstva.

“Kumimo vas i molimo i vas koji ste ovdje i one koji nisu, da sačuvamo Sinjajevinu”, rekao je Lakić.

Dodao je da je Sinjajevina srce Crne Gore.

“Sinjajevina nije prćija odnarođene vlasti i njihovog tate NATO-a, već vjekovna kolijevka naših predaka i nas njihovih potomaka”, poručio je Tomislav Jelić iz uskočkih Bara.

Kazao je da one koji izdižu na Sinjajevini i koji su na njoj proveli najveći dio života sa te planine nisu otjerali ni duge zime ni bespuća ni mećave.

“Ništa od toga ni naše pretke ni nas, njihove potomke nisu naćerali da se odreknemo Sinjajevine, neće ni mašinerija Vojske Crne Gore”, kazao je on.

Foto Jelena Jovanović

Poručio je vojnom ministru Predragu Boškoviću i predsjedniku države Milu Đukanoviću da zna čija naređenja izvršavaju.

“Mi slobodoumni građani Danilovgrada, Žabljaka, Šavnika, Mojkovca, Kolašina, spremni smo, ako treba, životom braniti Sinjajevinu”, kazao je on.

Žabljačanin Radenko Vuković napisao je i pročitao pjesmu posvećenu odbrani Sinjajevine, Crnog jezera i Bukovice.

Aleksandar Perović iz Ozona poručio je da je najsnažnija crnogorska vojska narod koji brani njenu prirodu.

“Mi smo ti koju znaju što imamo, mi smo ti koji neće dozvoliti da nam uzimaju rijeke, planine, i od nas naprave robove. Mi smo ta vojska koja će sačuvati svaki pedalj ove države i nećemo nikome dozvoliti da je uništi”, kazao je Perović.

Bjelopoljac Veselin Drljević pozvao je okupljene da 13. jula dođu na Savine vode i još jednom pokažu da neće dozvoliti uništavanje Sinjajevine.

“Ima nas mnogo, neka ne misle da će lako ovdje graditi, život je ovdje najjeftiniji”, rekao je Drljević.

 

vijesti/foto Jelena Jovanović

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com