ČETIRI TEORIJE O UBISTVU CRNOGORACA U NJEMAČKOJ: Više MOTIVA BRUTALNE LIKVIDACIJE Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, policija na tragu ubicama! (VIDEO) - Volim Podgoricu

ČETIRI TEORIJE O UBISTVU CRNOGORACA U NJEMAČKOJ: Više MOTIVA BRUTALNE LIKVIDACIJE Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, policija na tragu ubicama! (VIDEO)

Ni posle sedam dana od ubistva Darka Mijovića i Nikole Jovanovića i ranjavanja Beograđanina Miloša Veskovića u berlinskom naselju Forst nema informacija o tome koji motiv ovog ubistva, niti su poznati počinioci.

Istraga koju njemačka policija u saradnji sa crnogorskom vodi od ponedeljka ujutru kada su nepoznati maskirani napadači upali u napuštenu kuću gdje su boravili pomenuti Crnogorci, još uvijek nije dala rezultata. U međuvremenu, u javnosti se pojavilo nekoliko teorija o tome šta bi mogao biti motiv ovog zločina.

 

Po objavljivanju imena žrtava mediji su prenijeli da se radi o nastavku višegodišnjeg rata crnogorskih klanova, kavačkog i škaljarskog. Takva teroija skrojena je vjerovatno zbog “zvučnih” imena bezbjednosno interesantnih osoba koje crnogorska policija odavno poznaje, kao što je ime Darka Mijovića koji je bio osumnjičen za otmicu pa potom i ubistvo Nemanje Medina u Crnoj Gori.

U sukobu crnogorskih klanova koji besni od kraja 2014. godine, kada je u Valensiji nestalo više od 200 kilograma kokaina, ubijeno je do sada 40 osoba među njima ima i nedužnih.

Pojedini mediji povezivali su ovo ubistvo sa likvidacijom Veselina Veska Vukotića, ali i Mila Ilića, koje su se, hronološki gledano, u ratu klanova poslednje dogodile. Upravo zbog ovakvih situacija mnogi poznati kriminolozi poput Veselina Rakočevića, isticali su da se ne može svako ubistvo Crnogoraca, posebno ono koje se desi van teritorija te zemlje, prepisati ratu škaljarskog i kavačkog klana.

 

Osveta kao motiv

 

Dan nakon ubistva i ranjavanja Crnogoraca, nemački mediji prenijeli su da tamošnja policija sumnja da je motiv vatrenog obračuna osveta za ubistvo Blaža Đurovića, u čijem ubistvu je učestvovao Darko Vesković zvani Prika, brat ranjenog Miloša Veskovića. Samim tim, prema ovim tvrdnjama, Miloš Vesković bi trebalo da je glavna meta napadača, a motiv – osveta.Darko Vesković zvani Prika trenuto se nalazi u zatvoru u Beogradu na izdržavanju kazne. On je optužen da je zajedno sa Nemanjom Ivanovim učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Voždovcu. Vesković navodno važi za osobu blisku Luki Bojoviću i Filipu Koraću, kao i škaljarskom klanu. Inače, srpski istražitelji, prema podacima izvora crnogorskih medija, vjeruju da je ubistvo Đurovića naručio upravo Korać.

Inače, jedan od Crnogoraca ranjenih u Nemačkoj, nakon krvavog pira maskiranih napadača, uspio je da se odvuče do vrata prvih komšija, kako bi ih pozvao upomoć. Pretpostavlja se da je neko vrijeme lupao na vrata, ali da ga niko nije čuo, zbog čega su ga komšije tako krvavog na otiraču pronašle tek u zoru. Pretpostavlja se i da je taj ranjenik bio upravo Miloš Vesković.

 

Crnogorac u dosluhu sa policijom

 

Posebno interesantna tvrdnja je ona koju su preneli nemački mediji a tiče se bliskog odnosa jednog od ubijenih sa nemačkim organima reda.

Naime, jedan od dvojice ubijenih muškaraca u mafijaškom obračunu u Njemačkoj navodno je bio doušnik Savezne kancelarije kriminalističke policije Nemačke, zbog čega je upravo ova policija preuzela istragu, preneo je Markiše Algemajne Cajtung.

Kako je ubijeni Darko Mijović u Nemačku stigao tek petnaestak dana prije ubistva, pretpostavlja se da je to bio Nikola Jovanović zvani Debeli, koji je u toj državi boravio duže vrijeme. Ipak, ni ovo nije zvanično potvrđeno, već je tvrdnja bazirana na pretpostavkama i to na osnovu siromašnih informacija koje su njemački mediji prenosili.

 

Sukob oko prevlasti na tržištu

 

Druga teorija koja se nekoliko dana kasnije pojavila jeste da su se Crnogorci poubijali međusobno, prilikom čega je došlo do ranjavanja. U prilog ovoj tezi ide i to što je u kući u kojoj je došlo do zločina pronađena i droga, odnosno sadnice marihuane. Zbog toga je bilo lako povezati da su se Crnogorci međusobno zavadili, a da je motiv zapravo trgovina narkoticima odnosno dominacija na njemačkom tržištu.

Ipak, ovo nije dokazano, te još uvek nije jasno kome je pripada droga pronađena u kući. Takođe, ono što bi eventualno moglo da poruši ovu tezu jeste činjenica da je nekoliko sati kasnije, u obližnjoj šumi, u šipražju pronađeno zaplijenjeno nekoliko komada oružja, sa prigušivačima. Tada su pronađeni i ostaci odjeće koju su nosili počinioci i pokušali da je unište zapalivši je.

Ovakav sistem likvidacija sa godinama postao je prepoznatljiv potpis crnogorskih klanova, odnosno utvrđeni sistem prema kom rade gotovo bez odstupanja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com