GRAD U SUZAMA: Djevojčica (15) izvršila samoubistvo, njena majka nekoliko puta pokušala da se ubije - Volim Podgoricu

GRAD U SUZAMA: Djevojčica (15) izvršila samoubistvo, njena majka nekoliko puta pokušala da se ubije

Djevojčica Hajnalka P. iz Sente sa samo 15 godina odlučila je da sebi oduzme život objesivši se u štali hraniteljske porodice u kojoj je boravila više od dvije i po godine.

Njeno beživotno tijelo pronađeno je u nedjelju ujutru. Šta je razlog zbog koga je djevojčica, bivša učenica OŠ “Tuzo Lajoš”, odlučila da uzme šal i objesi se niko ne može tačno da tvrdi, ali po gradu kolaju priče da je to uradila jer ju je momak prevario.

– Policija je odmah izašla na lice mjesta, nema elemenata krivičnog djela i sve navodi da je u pitanju samoubistvo – potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.

Međutim, kako nezvanično saznajemo od stručnih lica, djevojčica je sklonjena u hraniteljsku porodicu, jer je njena majka sklona suicidu i više puta je pokušavala samoubistvo. Pretpostavlja se da je djevojčica usvojila taj model ponašanja, jer se nekoliko puta samopovređivala žiletom.

Za hraniteljsku porodicu, u kojoj je djevojčica bila smještena, Senćani i nadležni imaju samo riječi hvale. Z. J. i M.J. su na put izveli svoje dvoje djece, a sada su brinuli o djevojčici.

– Da je neko drugi u pitanju pa i da nešto posumnjamo, ovako zaista nema govora o nekoj nebrizi, već naprotiv, ti ljudi su dali sve od sebe da djeci pruže lijepo odrastanje – kaže poznavalac prilika u ovoj porodici.

Za tragediju zbog koje je zanijemela cijela banatska varošica Senćani najviše okrivljuju okruženje u kome je dijete raslo dok nije sklonjeno iz primarne porodice.

– Njena majka Klaudija je već nekoliko puta pokušala da se ubije, bila je veoma agresivna, i deca su to gledala. Zato ih je Centar za socijalni rad i sklonio od majke, kako nesrećnu devojčicu, tako i njenog brata i sestru – kažu nam komšije u Ulici Vladimira Nazora, gdje je pronađeno djevojčicino tijelo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com