Uhapšen Podgoričanin Željko Bulatović - Volim Podgoricu

Uhapšen Podgoričanin Željko Bulatović

Podgoričanin Željko Bulatović uhapšen je sinoć u jednom podgoričkom lokalu.

Prema saznanjima “Vijesti”, Bulatoviću su lisice na ruke stavljene nakon što je policija dobila rezultate vještačenja dva pištolja pronađena početkom maja.

“Kontrolom bezbjednosno interesantnih lica, u jednom lokalu pronađena su dva odbačena pištolja, koja su poslata na vještačenje. Utvrđeno je da su na oba pištolja – “Kolt” i “”Pjetro Bereta”, biološki tragovi Bulatovića, zbog čega je i uhapšen”, rečeno je “Vijestima” iz vrha Uprave policije.

Sagovornik je pojasnio da su odbačeni pištolji pronađeni 6. maja, a policija je juče pretresla Bulatovićev stan, u kom su pronašli kriptovani telefon i dvogled za noćno osmatranje.

Bulatović je robijao zbog ubistva Samira Usenagića i iznude.

Uprava policije: Bezbjednosno interesantno lice lišeno slobode  zbog oružja

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantno lice Ž.B. (50) nakon što su vještačenja potvrdila njihove sumnje da su revolver i pištolj koje je policija prije dvije nedjelje pronašla bili u posjedu ovog lica.

Naime, službenici CB Podgorica su, 06.05.2019. godine, prilikom izvođenja akcije usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice, sa akcentom na kontrolu vozila kojim ova lica upravljaju i kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se okupljaju, u Ulici 8. marta u Podgorici pronašli odbačeni revolver marke „Kolt“ a nakon toga i pištolj marke „Pietro Beretta“ bez fabričkog broja sa jednim metkom u cijevi i pet metaka u okviru, za koje se posumnjalo da su odbačeni od strane Ž.B. kojeg su policijski službenici tog dana kontrolisali u neposrednoj blizini.

O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici. Pronađeno oružje – revolver i pištolj upućeni su u Forenzički centar Uprave policije radi vještačenja. Nakon izvršenog vještačenja utvrđeni su tragovi Ž.B. na pronađenom oružju.

Preduzimajući dalje mjere i radnje policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su juče, nakon dobijanja rezultata pomenutog vještačenja, u Podgorici izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.B, kojom prilikom su pronađeni kriptovani mobilni telefon i dvogled za noćno osmatranja.

Ž.B. je lišen slobode, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Policijski službenici nastaviće aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronalazak oružja i ostalih nedozvoljenih predmeta i materija, kao i prevenciju, otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela.

Volim Podgoricu/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com