Čudesni Lenard nije bio dovoljan, Voriorsi u NBA finalu! - Volim Podgoricu

Čudesni Lenard nije bio dovoljan, Voriorsi u NBA finalu! 

Golden Stejt Voriorsi su savladali Portland Trejl Blejzerse 119:117 u četvrtom meču finalne serije Zapadne NBA konferencije. Voriorsi su slavili u finalu konfenrecije 4:0.

Andre Iguadala nije igrao ovaj meč i to je nova povreda posle izostanka Kevina Durenta. Sa druge strane za Trejl Blejzerse igrao je Demijan Lilard iako ima povredu rebara.

Ekipe su uglavnom bile u egalu u prvom poluvremenu dok se sa klupe Portlanda nije pojavio Majers Lenard. Igrač koji je imao svega pet poena u prosjeku do sada u plej-ofu je ubacio 25 poena za poluvrijeme i time je Portland došao do čak +11 pred kraj druge četvrtine. Ipak Pogotcima Stefa Karija Voriorsi su smanjili na minus pet.

Meyers Leonard, Jordan Bell

Jonathan Ferrey/Getty Images

U trećoj četvrtini su se probudili Demijan Lilard i Si Džej Mekolum ali su Voriorsi prije svega zbog Stefa Karija uspjeli da održe priključak. U poslednjoj četvrtini Portland je mnogo promašivao i pogocima Lunija, Kuka i Grina Golden Stejt je ušao u egal.

Vodio je Portland i 111:108 na 1:40 do kraja, ali je trojkom Klej Tompson pogodio trojku za izjednačenje. Ekipe su na obje strane pravile greške i promašivali su Lilard, Lenard i Kari koji je u posljednjem napadu svoje ekipe napravio korake. Na 10 sekundi do kraja je Portland imao napad za pobjedu, ali je Lilard promašio.

U produžetku je bilo dosta promašaja na obje strane, a Drejmond Grin je na 38 sekundi do kraja pogodio trojku za plus četiri.

Sledio je pogodak Demijana Lilarda, a posle promašaja Voriorsa opet je Lilard bio na prodoru za izjendačenje. Dobio je rampu i na dvije i po sekunde je Teri Stots tražio tajm-aut. Demijan Lilard je zatim promašio izuzetno težak šut iz ugla i Golden Stejt je slavio. Najefikasniji igrač Portlanda Majers Lenard uopšte nije dobijao šuteve u završnici.

Stef Kari je imao tripl dabl sa 37 poena, 11 asistencija i 13 skokova uz šut za tri 7/16, dok je Drejmond Grin imao 18 poena, 11 asistencija i 13 skokova. Grin i Kari su prvi saigrači ikada koji su u plej-ofu imali tripl-dabl na jednom meču. Odličan posao za Voriorse su odradili rezervisiti Mekini i Luni sa po 12 poena, dok je Klen Tompson imao 17.

Kod Portlanda je Majers Lenard imao 30 poena uz 12 skokova. Šut iz igre mu je bio 12/16, za tri je šutirao 5/8. Lilard je imao 28 poena, 12 asistencija i šut za tri 4/12, dok je Mekolum ubacio 26 poena.

Sport klub

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com