ĐUKANOVIĆ: 13 godina kasnije vrijeme potvrdilo kakav smo podvig napravili - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ: 13 godina kasnije vrijeme potvrdilo kakav smo podvig napravili

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, čestitke svim građanima Crne Gore i najbolje želje za njen brži ekonomski i ukupni razvoj i napredak.

„Poslije samo 13 godina od obnove nezavisnosti i ponovnog sticanja međunarodnog priznanja Crne Gore, danas s ponosom ističemo da je vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija. Ratnička zemlja slavne hiljadugodišnje tradicije mirnim demokratskim putem obnovila je svoje državno i nacionalno ime, i svrstala se u red modernih evropskih država. Postala važan faktor regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO alijanse, na pragu punopravnog članstva u Evropsku uniju. Država koja je regionalni lider u razvoju ekonomije, sve privlačnija investiciona i turistička destinacija s realnim izgledima za dinamiziranje rasta i poboljšanja kvaliteta života građana. Multietnička zajednica za primjer u širem okruženju, posvećena demokratskom i institucionalnom snaženju, vladavini prava i unapređenju ljudskih prava i sloboda, po evropskim standardima”, stoji u čestitki Đukanović.

Sve ovo je, kako je rekao, siguran temelj i preduslov za dalji razvoj Crne Gore u skladu sa savremenim evropskim i svjetskim trendovima.

“Za novo doba trebaju nam nova znanja. Živimo u vremenu četvrte industrijske revolucije. Zato moramo imati obrazovni sistem koji će biti ključ za osvajanje i implementaciju novih tehnologija, za osposobljavanje društva za razvoj u eri digitalizacije. Inovacije stvaraju i ambijent za prevazilaženje starih podjela i retrogradnog nasljeđa, u najboljem interesu današnjih, i generacija koje dolaze. U tim procesima nužno je osavremenjavanje socijalne funkcije države, nužna je solidarnost koja je oduvijek krasila crnogorsko društvo. Ja snažno vjerujem da se respektibilna većina ljudi u Crnoj Gori, na osnovu konkretnih rezultata koje smo ostvarili u međuvremenu i etabliranja države kroz partnerstvo s najrazvijenijim zapadnim demokratijama, uvjerila da smo preuzimajući odgovornost za vlastitu budućnost prije 13 godina napravili najbolji izbor. U to ime, svim našim građanima još jednom čestitam 21. maj, s najboljim željama za ličnu i porodičnu sreću, i za dalji procvat naše države. Nek je vječna Crna Gora”, stoji u čestitki predsjednika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com