OPREZ! Ko prekorači brzinu za 70 km/h robijaće 60 dana! - Volim Podgoricu

OPREZ! Ko prekorači brzinu za 70 km/h robijaće 60 dana!

Policija je inicirala izmjene i dopune Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kojim traži isključivo zatvorske kazne za vozače koji divljaju na putevima, prenosi TV Prva.

Kako su iz policije kazali Prvoj, u zatvor od 50 do 60 dana ići će vozači koji u naseljenom mjestu prekorače brzinu za 70, a van naseljenog za 90 kilometara na sat. Kažu da su se na taj korak odlučili jer smatraju da novčane kazne ne utiču na vozače. Od početka godine na našim putevima dogodilo se oko 1.700 sabraćajnih nesreća.

Slike saobraćajnih nezgoda i nesreća koje svakodnevno gledamo na našim putevima, izglada da ne opominju dovoljno vozače da poštuju pravila. Podaci Uprave policije pokazuju da se na našim putevima za četiri mjeseca dogodilo oko 1.700 udesa u kojima je stradalo deset osoba.

“Imamo trend smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i smrtno stradalih, odnosno lakše i teže povrijeđenih. Ali ono sto nas zabrinjava je sto je broj prekrsaja na vecem nivou, što znači da naši učesnici u saobraćaju još nisu shvatili značaj poštovanja saobraćajnih propisa”, naveo je za Prvu viši inspektor I klase u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja Ilija Janjušević.

Policija je u tom periodu oduzela 4.515 dozvola, zbog vožnje pod dejstvom alkohola i prekoračenje brzine od 30 kilometra na sat u naseljenom, odnosno 50 van naseljenog. Oko 1.300 vozača uhapšeno je zbog vožnje u pijanom stanju, odbijanja alkotesta, kao i zbog nezaustavljanja na znak policije.

“Naravno da imamo učesnike u saobraćaju koji su maloljetna lica, koja samim tim upravljaju vozilom bez odgovarajuće kategorije. Nemamo zasebne podatke za maloljetna lica, ali cu vam dati podatak da smo za prva četiri mjeseca ove godine ukupno sankcionisali 1.932 vozača koji su upravljali vozilom, a nisu imali odgovarajuću vozačku dozvolu. Naravno da je ti i ogroman broju ovdje radi o maloljetnim licima”, kazao je Janjušević.

Dnevne novine / Prva TV

2 komentara

  1. I really like your website.. pleasant colors & theme. Performed anyone design this website yourself or even did a person hire an attorney to make it work for you personally? Plz act in response since I!|m planning to style and design my personal weblog and also would want to realize wherever you became that from. thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com