MINISTARSTVO ODBRANE: Na prostoru Sinjajevine su izvođena artiljerijska gađanja - Volim Podgoricu

MINISTARSTVO ODBRANE: Na prostoru Sinjajevine su izvođena artiljerijska gađanja

Iz Ministarstva odbrane (MO) reagovali su na tekst “Priroda pobjeđuje u ratu protiv oružja”, objavljen u “Vijestima”, a koji je prenio i naš portal,  navodeći da je netačno da vojska nije ranije vježbala na Sinjajevini.

Reagovanje objavljujemo integralno:

“U tekstu se, koristeći kao izvor “neimenovanog sagovornika iz vojnih krugova” tvrdi da „ni Jugoslovenska Narodna Armija, ni Vojska Srbije i Crne Gore nikada nijesu koristile prostor Sinjajevine za obuku, niti su od 1945. godine izvođene bilo kakve vojne vježbe“. U cilju potpunog i tačnog informisanja crnogorske javnosti saopštavamo sljedeće: Tokom ‘80-ih godina prošlog vijeka, u vrijeme Jugoslovenske Narodne Armije, na prostoru Sinjajevine su izvođena artiljerijska gađanja u cilju izvršenja provjera borbene gotovosti dijela jedinica sa teritorije Crne Gore.

Pored toga, sredinom ‘80-ih godina, rađena je Operativno-taktička studija za formiranje ne samo vježbovno strelišnog, već intervidovskog poligona za realizaciju svih vrsta gađanja jedinica kopnene vojske i ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane na prostoru Sinjajevine.

Tako da su (cinične) tvrdnje da je jedino prisustvo vojske na Sinjajevini bilo ’70-ih godina, prilikom probijanja puta Boan-Krnja Jela-Mioska, potpuno neutemeljene. Izvor koji iznosi istinu, nema potrebe da ostane neimenovan.

Novinari koncerna Vijesti mogli su poslati upit Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore da su željeli potpunu informaciju o tvrdnjama koje je načelnik GŠ, general Dragutin Dakić dao povodom planiranog poligona na Sinjajevini krajem aprila za agenciju MINA.

Ali, očigledno je da je u otvorenoj kampanji koju koncern Vijesti vodi protiv poligona, istina nepoželjna, a državni interes stavljen po strani”, saopštili su iz resora ministra Predraga Boškovića.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com