UBISTVO PODGORIČANINA: Da li je neko pomagao Mariu Miloševiću u skrivanju? - Volim Podgoricu

UBISTVO PODGORIČANINA: Da li je neko pomagao Mariu Miloševiću u skrivanju?

Na osnovu mnogih istražnih radnji i vještačenja do sada je do nivoa osnovane sumnje utvrđeno ko je sve učestvovao u planiranju i likvidaciji Podgoričanina Miodraga Kruščića a postoje određena saznanja i kome je u ranijem periodu pripadao „glok 17“ iz kog je, po sumnjama istražitelja, Podgoričanin Mario Milošević, ubio poznatog ugostitelja koji je bio u prijateljskim odnosima sa pripadnicima škaljarskog klana.

To tvrde sagovornici televizije “Vijesti” koji objašnjavaju da su, pripremajući se za krvavi pir, osumnjičeni pripadnici grupe, izbrusili serijski broj na oružju, ali su vještaci ipak uspjeli da identifikuju svaku brojku.

Istražitelji su kao organizatora grupe koja stoji iza ubistva Kruščića i ranjavanja novinarke Vijesti Olivere Lakić, označili Podgoričanina Filipa Bešovića, koji je neposredno nakon toga, našoj televiziji poslao pismo negirajući da ima ikakve veze sa ovim zločinom.

Dok istražitelji tvrde da imaju čvrste dokaze za svoje sumnje, laička javnost ne može a da se ne zapita kako je moguće da Milošević, koji godinama važi za opasnog kriminalca, izvršava naloge jednog anonimusa.

Sagovornici telvizije “Vijesti” ne spore činjenicu da je Bešović bio pripadnik ove grupe, ali tvrde da su istražitelji pobrkali kockice kada je riječ o rasporedu kriminalne piramide. Po naredbi o sprovođenju istrage, u zločinu je aktivno učestvovao i bivši pripadnik policije Goran Rakočević, koji je Miloševića „golfom 5“ navodno dovezao do mjesta zločina a potom su pobjegli ka Ćemovskom polju gdje ih je čekao Filip Knežević da bi zatim zapalili auto i oružje.

Potom ih je osumnjičeni Mijajlo Stojanović odvezao do stana u Ulici 4. jula koji je iznajmio Knežević, u kojem se Milošević skrivao dva dana. Nakon dvodnevnog skrivanja Milošević je pobjegao, uz pomoć bivšeg policajca i još nekih članova grupe.

“I otišao do Rožaja, dokle ga je vozilom marke „reno clio“ vozio okrivljeni Rakočević, dok je jedan od pripadnika kriminalnog udruženja vozilom marke „VW passat“ i okrivljeni Dejan Vukašinović vozilom marke „reno clio“, kao prethodnica se kretali ispred Miloševića i Rakočevića kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu i prisustvu policije, da bi se, nakon što su odvezli Miloševića do Rožaja, vratili u pravcu Podgorice”, navodi se u naredbi o sprovođenju istrage.

Kao pripadnici kriminalnog udruženja, pored Bešovića i Miloševića Rakočevića, Stojanovića, Kneževića i Vukašinovića označeni su još Luka Bulatović, Marinko Rajković i Sanja Božović.

Za Miloševićem je u vrijeme ubistva Kruščića bila raspisana potjernica zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine na Cetinju. Sva trojica su uhapšena prošlog ljeta na Kosovu i čeka se na njihovo izručenje.

Ostaje pitanje koliko puta se Milošević za dvije godine, koliko je crnogorska policija tragala za njim, prošetao ispred istražitelja, ali možda i najvažnije – da li mu je neko od njih pomogao u skrivanju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com