PODGORIČANKA BIJESNA: Radim, studiram i ne spavam…Ovo postaje sve gore i gore! - Volim Podgoricu

PODGORIČANKA BIJESNA: Radim, studiram i ne spavam…Ovo postaje sve gore i gore!

Studentkinja Marija  iz Podgorice već duže vrijeme noći provodi budna, kao i većina njenih komšija. Ona živi u novim profesorskim zgradama u Siti kvartu, u blizini studentskih domova   i  od bahatog ponašanja pojedinih korisnika doma, nemoguće je zaspati, odmoriti se i pripremiti za novi radni dan.

Kako je i sama navela, više puta su pokušavali da se skrenu pažnju nadležnima na ovaj problem, ali iz dana u dan, stanje postaje samo gore.

Marijinu priču o velikom problemu stanovnika ovog dijela glavnog grada prenosimo integralno

,,Stanarka sam novih profesorskih zgrada u blizini Studentskih domova. Sinoć, kao i mnogo puta prije toga, nisam spavala.  I ranije se naravno pisalo o našim problemima sa bukom od lokala u zgradama i taj problem polako jenjava uz aktivnim radom komunalne policije no jedna adresa na čiju buku možemo, bez izuzetka, na gotovo svakodnevnom nivou da računamo su studentski domovi.

S godinama ta pojava biva sve češća i sve bahatija, vjerujem zahvaljujući činjenici da policija nema pravo da interveniše unutar doma. Dakle, sve se svodi na upozorenje čuvara koji je dežuran u datom momentu i dobru volju pijanih studenata.

Sinoć je megafon bio alat za buđenje komšija umjesto za dizanje glasa protiv socijalnih i političkih pitanja koja direktno ugrožavaju našu omladinu. Nisam penzionerka, i sama sam redovna studentkinja koja je pritom u 6. mjesecu trudnoće i radi puno radno vrijeme i samim tim mi je makar šest sati sna krajnje neophodno.

Dakle razumijem potrebu za druženjem i okupljanjima koja ponekad mogu biti isuvišne bučna za okolinu ali smatram da urlanje i puštanje muzike u ranim jutarnjim časovima, a pogotovo sinoćnje korišćenje megafona, prelazi u iživljavanje nad drugoma, pogotovo kada ima sedmični obrazac ponavljanja.

No, osim nas, nezadovoljnih komšija, tu je i 90 posto ostalih studenata koji su zaista tu da uče a nemaju finansijskih sredstava za iznajmljivanje privatnog smještaja. Moja draga koleginica koja je i sama stanar doma ima hroničan problem sa sobom ispod njene gdje se organizuju žurke (koje su carstvo Sodome i Gomore praćenje alkoholom i ostalim supstancama ali i posjetama trećih lica koji nisu stanari doma). Sve što ona može da uradi jeste da ih prijavi čuvaru doma koji zatim zamoli bludnjom ponešene i alkoholom opijene stanarke da se utišaju. Mislite li da to ima rezultata ako već znaju da su u svojoj sobici zaštićene od policije i bilo kakvih posljedica? Ne, pojačaju muziku i lupaju u plafon, odnosno u pod moje koleginice. Sve navedeno bi vam i ona sama mogla detaljnije objasniti.

Ja sada čekam da se Upravnica doma pojavi na svom radnom mjestu te da sa njom prodiskutujem o ovom problemu no začudilo bi me da se išta značajno rodi iz tog razgovora jer ovo zasigurno nije izolovani slučaj i ona je i te kako upoznata sa situacijom.

Snimci su zabilježeni u 5 ujutru u razmaku od pola sata- prije i poslije ‘intervencije’ policije.”

10 komentara

    1. Ludak iz prve faze? Nik ti zaisto daje za pravo da određuješ što je društveno prihvatljivo a što ne. Hoće to od nesanice.

      1. Komšinice, piše se “šta” a ne “što”, nisi mi to nešto dobro naštrebala.

  1. Kupio mi tata jednu ovcu malu, ima 4 nogeee i sepaaa na neenu stranu,
    ovaaa je pjesma glupaaa, al’ nama se svidja punooo, i opet, i opet, i opet!!!
    Ima jedan krov i ekipa najjaca???

  2. Ja zaista razumijem da je u pitanju mladost, najljepse godine i td; ali zaista sta čini prva faza u poslednje dvije godine je zaista nečuveno. Ranije je druga faza bila problem, tačnije tkzv. ‘zajedničke terase’, ali ke to sada prošlost. Prva faza-klasični bezobrazluk od strane uprave doma. Upravnica ne čuje žalbe, poziva se na čuvare, koji po cijelu noć ili nisu tu, ili igraju igrice na kompjuteru, ili se napiju pa spavaju. Strašno.

  3. Radi se o punoljetnom gradianinu kome je neko dao za pravo da maltretira stotine ljudi u duzem vremenskom periodu. Kako drugacije nazvati da neko uzme megafon i u 4-5 budi cijeli naselje. Solidarnost ce nestati kada neispavani ljekari koji tu zive budu radili intervenciju nekom nama bliskom. Treba traziti odgovornost onih koji primaju plate da to ne dozvole: od cuvara, upravnice, direktora JU…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com