Home / PG INFO / Aktuelno / KAVARIĆ: Danonoćno tražimo pedijatre

KAVARIĆ: Danonoćno tražimo pedijatre

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić saopštio je da danonoćno tragaju za pedijatrima kojih nema na tržištu rada.

“Demografska kretanja unutar Crne Gore čine da broj stanovnika, pa i djece, raste na području glavnog grada, pa i Zete. Nažalost, porast interesovanja za pedijatrima nije posljedica povećanog nataliteta u Crnoj Gori koji je loš, nego premještanje stanovnka iz pojedinih djelova. Za sve građane i djecu iz svih djelova Glavnog grada, pa i Zete, imamo sedam lokacija na kojima su pedijatrijske službe. To su Blok pet, Stara varoš, Nova varoš, Zagorič, Konik, Stari aerodrom, Golubovci i Tuzi. Kad iz razloga odsustva pedijatra, koji kao i svi građani imaju zdravstvene probleme i razbole se, a nema zamjene na toj lokaciji, javite se najbližem objektu i bićete primljeni”, kaže Kavarić za Dan.

List piše i da je prije nekoliko mjeseci u Domu zdravlja u Golubovcima pedijatar ordinirao tokom cijelog dana, a danas imamo situaciju da od 13 do 17 časova u ovoj stanici nije obezbijeđen doktor za djecu, da bi nakon 17 sati svaki dan dolazio drugi ljekar što nije dobro, jer su u pitanju najmlađi i najzahtjevniji pacijenti, ukazala je odbornicda SNP-a Slađana Kaluđerović.

“Od 13 do 17 časova pedijatra nema, onda stiže neko iz tima određenog da ordinira u Zeti. To prosto znači da se može desiti da dijagnozu i terapiju odredi jedan, kontrolu radi drugi, analizu terapije treći… Kod roditelja takvo stanje izaziva nesigurnost. Napominjemo, da niko ne sumnja u stručnost i posvećenost, ali da bi itekako bilo poželjno da dijete bude upućeno na istog pedijatra. Olakšanje je i za djecu kada idu kod doktora koji predstavlja za njih ‘poznato lice'”, kaže Kaluđerović.

Podsjećamo, prema ranijim informacijama Domu zdravlja Podgorica fale specijalisti pedijatri, a postojeći kadar je izuzetno opterećen zbog manjka zaposlenih i priliva stanovništva iz drugih gradova Crne Gore.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com