Iz budvanske “crvene zone” u kasu ide 300 hiljada eura - Volim Podgoricu

Iz budvanske “crvene zone” u kasu ide 300 hiljada eura

Odluka ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića kojom je dato zeleno svjetlo da šest otvorenih diskoteka i još devet ugostiteljskih te lokala brze hrane i trgovačkih radnji ostane na dijelu budvanskog šetališta ispod Pošte, napuniće kasu Javnog preduzeća Morsko dobro ovoga ljeta za najmanje 300 hiljada eura.

Toliko iznose početne minimalne cijene zakupa na tenderu, kojeg je u ponedjeljak raspisalo to javno preduzeće i na kojem su samo privremeni objekti iz, kako su ih nazvali u resornom ministarstvu, takozvane “crvene zone”.

U pitanju su isključivo privremeni objekti, kojima, kako se navodi u tekstu tendera, zakup ističe 1. oktobra, a zakupci su dužni da ih uklone najkasnije do 20. oktobra.

Zakupci popularnih diskoteka biće poznati 7. juna, za kada je zakazana javna licitacija, na kojoj će se zainteresovani u direktnom međusobnom nadmetanju takmičiti oko zakupa.

Početna minimalna cijena zakupa popularnog otvorenog šanka “Raffaello” je 30.171, najmanja cijena zakupa otvorene diskoteke “Ambinete” je 25.017 eura. Početna cijena za popularni “Miami” je 33.987 eura, za zakup “Parisa” zainteresovani će morati da ponude najmanje 31.158 eura. Za čuveni “Trocadero” početna cijena je 30.031 euro.

Najveća početna cijena zakupa je za otvorenu diskoteku “Malteze” 34.111 eura. Vrtoglavu cijenu zakupa od čak 29.837 eura za ovo ljeto ima još i ugostiteljski objekat “Lido”.

Početne cijena zakupa lokala brze hrane i trgovačkih radnji iznose sedam do osam hiljada. I ti objekti se mogu zakupiti do 1. oktobra.

Svi zakupci, kako je ranije za “Vijesti” kazao Radulović, dužni su da dostave i bankarske garancije ili polože depozit u visini troškova uklanjanja objekata, koji će biti aktivirani ako ih do 20. oktobra sami ne poruše. Takođe, sve otvorene diskoteke moraće da se “povuku” pet metara od šetališta, a zakupci su dužni da postave i limitatore zvuka na 65 decibela kao garanciju da neće biti buke, na koju su se žalili kako stanovnici, tako i vlasnici hotela.

Iz “Morskog dobra” na čijem je čelu Predrag Jelušić od početka su se zalagali da “sporni” privremeni objekti ostanu na šetalištu, te da im se dozvoli da rade i sljedećeg ljeta. Opština Budva je, međutim, sa svoje strane uklonila sve privremene objekte i “očistila” šetalište kao odgovor da Budvu napokon treba prestati da nazivaju vašarištem. Takvog stava, međutim, nisu bili u državnom preduzeću koje gazduje obalom i koje je uklonilo samo dio privremenih objekata.

Zakupci lokala koje je nedavno porušila Urbanističko-građevinska inspekcija u zoni morskog dobra, revoltirani odlukom javnog preduzeća da se nekom dozvoli, a nekome ne da ostane i ove sezone, najavili su da će podnijeti krivične prijave.

Diskotekama naći alternativnu lokaciju za ljeto 2020.

Radulović je uvjeren da će sa budvanskom lokalnom upravom u ovom mandatu naći načina da se pronađu alternativne lokacije za izmještanje diskoteka.

“To je jako važno za ove biznise. Očigledno je da taj biznis ima svoju klijentelu, a to što ima klijentelu i legalno je – treba da postoji. Od toga neko živi, samo treba naći adekvatnu lokaciju”, rekao je Radulović.

2 komentara

  1. Usually I don’t read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com