Home / NOVOSTI / Društvo / Prilika za posao za 190 nezaposlenih visokoškolaca

Prilika za posao za 190 nezaposlenih visokoškolaca

Zavod za zapošljavanje pozvao jenezaposlena lica, do 30 godina života, sa stečenim visokim obrazovanjem i radnim iskustvom u nivou obrazovanja, u najkraćem trajanju od devet mjeseci, da učestvuju u Programu “Stop sivoj ekonomiji“. Javni poziv otvoren je do 27. maja, do 15 časova.

Prijava na poziv podnosi se birou rada, prema mjestu prebivališta, na obrascu (P1) koji se može preuzeti u birou  rada ili sa sajta Zavoda za zapošljavanje Crne Gore http://www.zzzcg.me.

Program će se sprovoditi za 190 nezaposlenih visokoškolaca, u trajanju od sedam mjeseci, od 1. juna do 31. decembra.

Tokom trajanja programa učesnici će se, uz rad, osposobiti za pružanje tehničke podrške i pomoći službenim licima Poreske uprave – 80 lica, Uprave za inspekcijske poslove – 60 lica, Uprave policije – 40 i Uprave carina – 10 lica, u suzbijanju sive ekonomije.

Posredstvom agencije za privremeno ustupanje radnika, oni će se zaposliti, u programu, na određeno vrijeme, uz mjesečnu zaradu u neto iznosu 300 eura.

Zavod je objavio i Poziv agencijama za privremeno ustupanje zaposlenih. Sa agencijom, koja ponudi najpovoljnije uslove, Zavod će zaključiti sporazum o ustupanju 190 zaposlenih u Programu “Stop sivoj ekonomiji”. Poziv agencijama otvoren je, takođe, do 27. maja.

Informacija o vremenu i mjestu organizovanja provjere znanja visokoškolaca biće dostupna 24. maja, na sajtu Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Učesnici Programa „Stop sivoj ekonomiji“, u Poreskoj upravi, biraće se na osnovu poznavanja slijedećih propisa: Zakon o poreskoj administraciji, Zakon o porezu na dohodak fizičkih lica i Zakon o porezu na dodatu vrijednost.

Za osposobljavanje i zapošljavanje na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći službenim licima Uprave policije nezaposleni treba da poznaju: Zakon o unutrašnjim poslovima i Zakon o krivičnom postupku.

Za Upravu za inspekcijske poslove bitno je sedam zakona: Zakon o inspekcijskom nadzoru, Zakon o upravnom postupku, Zakon o radu, Zakon o turizmu i ugostiteljstvu, Zakon o unutrašnjoj trgovini,Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a za Upravu carina:Zakon o carinskoj službi i Carinski zakon.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com