Solistički koncert Amele Frljučkić - Volim Podgoricu

   Solistički koncert Amele Frljučkić

 

Mlada harmonikašica Amela Frljučkić predstaviće se sa svojim projektom “Virtuoznost harmonike” u ponedjeljak, 27.maja, u sali DODEST, u 20 sati.

 

Riječ je o projektu čiji cilj je popularizacija harmonike spajanjem savremenog i tradcionalnog stila u novom “ruhu”.

 

Umjetnica će se u okviru premijernog nastupa u KIC-u predstaviti sa djelima poznatih kompozitora među kojima su: Jukka Tiensuu, Einojuhani Rautavaara, Erik Satie, Lojze Lebič, Franck Angelis, Corrado Rojac i Slobodanka Bobana Dabović.

Amela Frljučkić je harmonikašica rođena u Podgorici. Magistrirala je 2017. godine, na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Tokom studija, obrazovanje je sticala i na Muzičkoj akademiji Đuzepe Tartini u Trstu i na Muzičkoj akademiji u Ljubljani. U toku školovanja kao solistkinja i članica kamernih sastava osvajala je I, II i III nagrade na takmičenjima: “Akordeon Art” (Bosna i Hercegovina), “Svirel” (Slovenija), “Zvezdane staze” (Srbija), “DocMusicContest” (Italija) i Festival mladih muzičara (Crna Gora). Dobitnica je priznanja “Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu. Usmjerena je na popularizovanje harmonike, posebno savremene muzike pisane za ovaj instrument. Tradicionalnu muziku obrađuje i izvodi u sopstvenim aranžmanima. U sklopu raznih festivala, takmičenja, majstorskih kurseva, i koncerata predstavila se publici u Crnoj Gori Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji. Za doprinos razvoju muzičke kulture u Rožajama dodijeljena joj je Zahvalnica. U svijet muzike Amela je ušla sa devet godina, pohađala je Muzičku školu “Vasa Pavić” u klasi Omera Đurđevića. Školovanje je nastavila u Školi za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ i Muzičkoj školi „Andre Navara“ u Podgorici, u klasi nastavnika Saše Markovića. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završila je 2012. godine, kao „Đak generacije“ muzičke škole i dobitnica državne nagrade „Luča“. Studirala je u klasama profesora Belme Šarančić-Nahodović, Boruta Zagoranskog, Corrada Rojca, Luke Juharta, nastavnice Mirjane Savić, usavršavala se posredstvom majstorskih kurseva kod profesora Geir Draugsvolla, Krzysztof Olczak, Radomira Tomića i dr. Vođena uvjerenjem da je za razvoj dobrog umjetnika neophodna svestranost upisala je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, odsjek za politologiju, gdje je stekla diplomu Bachelor 2018. godine. Trenutno živi u Sarajevu gdje je, pored izvođačih aktivnosti, nastavila master studije na Fakultetu političkih nauka.

Ulaz je besplatan.

 

Više info – Amela Frljučkić +38765 087 130 (viber broj)

1 komentar

  1. Wow I can’t help but love her! She is beautiful plus a really good actress. I don’t think the show V is all that good, but I watch it anyway just so I can see Morena Baccarin. And I don’t know if you’ve ever seen her do an interview but she is also rather funny and it all seems to come so natural for her. I personally never even heard of her before The V, now I’ll watch anything she’s on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com