UHAPŠENO VIŠE OSOBA - Volim Podgoricu

UHAPŠENO VIŠE OSOBA

 

Službenici Uprave policije su na teritoriji  Nikšića i Tivat, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili više krivičnih djela.

 

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u prethodnom periodu rasvijetlili pet krivičnih djela i to tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa. Naime, nikšićka policija je lišila slobode R.J. (34) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa. On je, kako se sumnja, ova djela počinio na štetu dvije starije ženske osobe na način što im je prilazio s leđa i otimao novčanike u kojima se nalazio novac i lična dokumenta. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je nakon saslušanja za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istagu je za ovo lice odredio pritvor.

Službenici CB Nikšić su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. (21) i N.G. (21) iz Nikšića zbog sumnje da su počinili dva krivična djela, jednu tešku krađu i jedno krivično djelo krađa na štetu dva lica. Sumnja se da su tešku krađu počinili na način što su provalili u kuću i poslovni objekt i tom prilikom otuđili više kućanskih i električnih uređaja. Krivično djelo krađa su, sumnja se, počinili na način što su iz jedne kuće otuđili agregat, elektro alat i građevinski materijal. Policija je dio otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima.

Osim toga, službenici CB Nikšić su rasvijetlili i krivično djelo krađa koje je počinjeno na štetu  fabrike „Željezara – Toš čelik“ Nikšić kojom prilikom je otuđeno 280 kg legure molibden. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su navedeno krivično djelo počinili R.Đ (38) i V.B. (42), oba iz Nikšića. Policijski službenici su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv ova dva lica.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su nadležnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv dva maloljetnika P.D. (17) i P.N. (16) oba iz Kotora zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa počinjena na naročito opasan ili naročito drzak način. Sumnja se da su ova dva lica vozeći bicikla otrgla maloljetnoj ženskoj osobi torbu sa ramena u kojem se nalazio telefon i druge lične stvari. Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen oštećenoj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com