Borba Bukovičana: I jutros rano se okupili, čekaju sudiju - Volim Podgoricu

Borba Bukovičana: I jutros rano se okupili, čekaju sudiju

Na mjestu na kom je firma Hydra MNE započela pripremne radove na gradnji mini hidroelektrana (mHE) “Bukovica 1” i “Bukovica 2” očekuje se izlazak sudije. Na licu mjesta nalaze se Bukovičani koji protestuju protiv gradnje MHE.

Na imanju je i Novo Zeković, koji tvrdi da je parcela na kojoj se gradi njegova i imovina njegove braće, advokat te porodice.

Sudiju čeka i izvršni direktor firme Hydra MNE, Boban Garović.

Zeković je sa sobom donio dokumentaciju u kojoj se navodi da je predmetna parcela u njegovom i vlasništvu njegove braće.

Vujačić da dođe prije roštiljanja

Čuvari Bukovice pozvali su juče predsjednika Opštine Šavnik Mijomira Vujačića da u nedjelju 26. maja u podne posjeti njihovo kamp naselje, iz kog neće otići dok Hydra MNE ne obustavi radove.

U pismu u koje su “Vijesti” imale uvid piše da je nezadovoljstvo velikog broja građana, koje zbog planirane izhradnje MHE na rijeci Bukovici traje više od dvije godine, kulminiralo posljednjih dana zbog početka radova na probijanju puta.

“Funkcija koju obavljate Vas obavezuje da radite za i u korist svih građana jer su Vas i izabrali da štitite njihove potrebe”, piše u pismu koje je Vujačiću poslala NVO Ekološki pokret Donja Bukovica.

Vujačića su pozvali da dođe i uvjeri se kako bi izgledalo korito rijeke ukoliko bi se nastavili radovi, ali i sagleda štetnost trajnih posledica koje bi nastupile za čitav kraj.

“Nadamo se da shvatate ozbiljnost trenutne situacije i shodno tome da se odazovete pozivu i posjetite svoje građane”, piše u pismu.

KURIR

1 komentar

  1. Da se Bukovicka sela proglase za sela heroja. Je li ovaj Garovic toliko socijalno ugrožen da mora izigravati krovna?Ima drps vlada rezervnu varijantu da “obešteti” tajkune ako ne moćnu da grade. Za to će biti para a za presuđene otpremnine radnicima nema kao ni za dječje dodatke nezaposlenim roditeljima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com