BRATONOŽIĆI I VASOJEVIĆI ODUSTALI OD BLOKADE: Kinezi obećali krpljenje rupa i sanaciju potpornih zidova - Volim Podgoricu

BRATONOŽIĆI I VASOJEVIĆI ODUSTALI OD BLOKADE: Kinezi obećali krpljenje rupa i sanaciju potpornih zidova

Mještani Bratonožića i Vasojevića odustali su od blokade regionalnog puta Bioče- Veruša – Mateševo koja je bila zakazana za 10. jun nakon što su im predstavnici kineske kompanije CRBC juče obećali, za početak, krpljenje rupa i sanaciju potpornih zidova od Nožica od Uvača.

Mještani tvrde da je mehanizacija kineske kompanije, angažovana na gradnji auto puta, uništila lokalne puteve.
Sa predstavnicima kineske kompanije su razgovarali Zvonko Lazović, predstavnik mještana Veruše, zatim predstavnici Opasanice Darko Gogić, Pelevog Brijega Boro Đelević i Nasto Caričić, Pavle Boričić iz Lijeve Rijeke i Slađana Čađenović iz Opasanice u ime Mjesne zajednice Lijeva Rijeka.
Zvonko Lazović navodi da su Kinezi već počeli sanaciju jednog potpornog zida na ovom potezu, zbog čega su odlučili da za sada odustanu od najavljene blokade.
– Obećali su da će za početak tucanikom popuniti rupe i sanirati potporne zidove od Nožice do Uvača u dužini od oko 17 kilometara. Takođe, obećali su nam da će pregovorati sa našim firmama da se sanira most na Bioču, da se presvuče asfaltom. Čim se stabilizuje vrijeme mi ćemo sa njima izaći na teren i pogledati koji potporni zidovi su kritični. To ne zahtijeva neka prevelika sredstva. Popunjavanje rupa je samo privremeno rješenje, a nadamo se da će uskoro uslijediti i presvlačenjem asfaltom. Mi smo zadovoljni ponuđeni rješenjem zbog čega smo odlučili da odustanemo od protesta koji smo najavili za 10. jun. Kako budu radili mi ćemo se prema tome odnositi. Oni su izrazili želju i pokazali volju da to odrade, pa ćemo vidjeti – naveo je Lazović.
Ovaj putni pravac početkom februara bio je predmet ineteresovanja Vlade. Poslovna jedinica za upravljanje projektom izgradnje autoputa kompanije Monteput tada je naložila kineskoj kompaniji CRBC, glavnom izvođaču radova, da u skladu sa ugovornim obavezama hitno sanira oštećenja na magistralnom putu Mateševo – Veruša – Bioče. Međutim, to se nije dogodilo, pa je iz Vlade tada saopšteno da je Ministarstvo saobraćaja urgiralo kod nadzornog organa, da se preduzmu hitne mjere sanacije.
–Jedan od ugovornih mehanizama i izdavanje obavještenja o neusklađenosti, koji podrazumijevaju zadržavanje dijela novca od privremenih situacija do otklanjanja uočenih nedostataka. Koristeći taj mehanizam, izvođaču je zadržano 292.000 eura, samo na ime radova na sanaciji djelova puta Mateševo – Veruša – Bioče – saopšteno je tada iz Vlade.

 

Izvor dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com